
Recept mám veľmi dávno, nie sú náročné na prípravu a rezy sú veľmi chutné.
Ingrediencie
Cesto: | ||
3 | kusov | žĺtok |
200 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | Hera |
1 | kus | vanilkový cukor |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
250 | millilitrov | mlieko |
250 | gramov | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | vlašské orechy |
Pena: | ||
3 | kusov | bielok |
1 | štipka | soľ |
150 | gramov | cukor krupica |
1 | polievková lyžica | Solamyl |
trocha | vlašské orechy | |
ríbezľový lekvár |
Postup
Cesto: v nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom a Herou izbovej teploty do penista, striedavo zašľaháme vlažné mlieko, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a preosiate kakao.
Upečieme na plechu papieri na pečenie, rozmer 38x25 cm. Teplota 180°C 30 minút alebo podľa potreby. Papier odstránime a ešte teplý plát potrieme hrubšou vrstvou ríbezľového lekváru.
Bielková pena: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, nakoniec jemne zamiešame Solamyl.
Penu natrieme na plát s lekvárom, posypeme nasekanými orechmi a vrátime naspäť do rúry zaschnúť. Teplota 150°C 15 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť. Pokrájame na rezy.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šampiňóny na smotane
Slavka K | Šampiňóny na smotane
Šampiňóny na smotane
Rýchla bezmäsitá teplá večera.
Domáce buchty na pare
Alica7 | Domáce buchty na pare
Domáce buchty na pare
Výborné jemné a nadýchané parené buchty, môžeme podávať nielen s orechmi ale aj s mletým makom.