Sú to výborné rezy, skvela chutia.
500 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | mak |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | kus | vajce |
1⁄2 | liter | mlieko |
2 | decilitre | olej |
lekvár | ||
trocha | rum | |
Plnka 1: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | vanilkový puding |
2 | balíky | vanilkový cukor |
100 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusov | žĺtok |
250 | gramov | Hera |
Plnka 2: | ||
500 | millilitrov | šľahačka |
2 | kusov | stužovač šľahačky |
2 | polievkové lyžice | mak |
práškový cukor |
Do misky, najskôr zmiešame všetku sypké prísadu, potom pridáva vajíčko, mlieko a olej, vysypeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme pri 180-200stupňoch asi 30 min..
Z mlieka pudingu cukru, žĺtkov uvaríme hustý puding, po vychladnutí vmiešame Hery.
Na vychladený koláč pokvapkáme rum a natrieme lekvár. Na to navrstvíme 1 plnku.
Zo smotany, cukru a stužovača si vyšľaháme tuhu šľahačku. 1/3 natrieme na 1 plnku. Do ostatnej šľahačky primiešame mak a na koláč cez sáčok tvarujeme ozdobku.
Necháme poriadne stuhnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.