
V mojich starých receptoch mám tento zákusok pod názvom Opitý Františkán,neviem prečo,možno je v tom rozdiel-Izidor a Františkán,ale je výborný aj tak.
200 | gramov | práškový cukor |
6 | kusov | vajce |
220 | gramov | tuk |
120 | gramov | polohrubá múka |
1 | prášok do pečiva | |
1⁄2 | kus | citrónová kôra |
kakao | ||
Krém č.1: | ||
marhuľový džem | ||
300 | gramov | mleté orechy |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | decilitre | rum |
Krém č. 2: | ||
4 | kusov | vajce |
250 | gramov | kryštálový cukor |
50 | gramov | kakao |
250 | gramov | maslo |
čokoládová poleva |
Cukor,žĺtka,Heliu vyšľaháme do peny,pridáme múku,prášok do pečiva (podľa mňa stačí aj polovica)postrúhanú citrónovú kôru z polovičky citróna,kakao a nakoniec sneh z bielkov a upečieme.
Na vychladnuté cesto natrieme marhuľový lekvár,keď je veľmi hustý,ja ho rozriedim rumom a ohrejem,ľahšie sa natiera.Orechy,cukor a rum vymiešame,natrieme na džem. Pripravíme si druhý krém.Nad parou vyšľaháme 4 celé vajíčka s cukrom a kakaom.Po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme na hladký krém. Natrieme na orechovú vrstvu,necháme stuhnúť v chladničke a potom polejeme čokoládovou polevou.
Fidorka, ja len
To isté aj Jamajke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na spôsob opitého Izidora robievam aj torty,ja dávam ale pikantnejší džem-ríbezľový.