
Orechová roláda je výborná, vhodná na slávnostné príležitosti.
Cesto: | ||
5 | kusov | vajce |
7 | polievkové lyžice | cukor krupica |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
200 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | vanilkový puding |
1 | kus | vanilkový cukor |
150 | gramov | maslo |
120 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | rum |
5 | polievkové lyžice | vlašské orechy |
Ostatné: | ||
1 | kus | marhuľový džem |
100 | gramov | vlašské orechy |
100 | gramov | čokoládová poleva |
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 25 minút alebo podľa potreby. Po upečení necháme krátko vychladnúť a zrolujeme aj s papierom. Necháme vychladnúť.
Vanilková plnka: mlieko uvaríme s vanilkovým cukrom a vanilkovým pudingom na hustý krém. Necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila šupka. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme cukor a znovu prešľaháme. Po častiach zašľaháme vychladnutý puding, um a orechy. Trochu plnky si odložíme na potretie povrchu rolády.
Z rolády odstránime papier, rozvinieme, potrieme marhuľovým lekvárom, zvyšnou plnkou a zrolujeme.
Povrch potrieme odloženou plnkou, posypeme mletými orechmi a odložíme do chladu stuhnúť. Ozdobíme tmavou čokoládovou polevou. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty