reklama

Orechová roláda

Pridal/a melisa dňa 14. 01. 2018 - 18:24 - Recepty melisa
Orechová roláda, Zákusky, recept, melisa

reklama

Orechová roláda je výborná, vhodná na slávnostné príležitosti.

Ingrediencie
Cesto:
5 kusov vajce
7 polievkové lyžice cukor krupica
7 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice voda
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Plnka:
200 millilitrov mlieko
1 kus vanilkový puding
1 kus vanilkový cukor
150 gramov maslo
120 gramov práškový cukor
1 čajová lyžička rum
5 polievkové lyžice vlašské orechy
Ostatné:
1 kus marhuľový džem
100 gramov vlašské orechy
100 gramov čokoládová poleva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 25 minút alebo podľa potreby. Po upečení necháme krátko vychladnúť a zrolujeme aj s papierom. Necháme vychladnúť.

Vanilková plnka: mlieko uvaríme s vanilkovým cukrom a vanilkovým pudingom na hustý krém. Necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila šupka. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme cukor a znovu prešľaháme. Po častiach zašľaháme vychladnutý puding, um a orechy. Trochu plnky si odložíme na potretie povrchu rolády.

Z rolády odstránime papier, rozvinieme, potrieme marhuľovým lekvárom, zvyšnou plnkou a zrolujeme.

Povrch potrieme odloženou plnkou, posypeme mletými orechmi a odložíme do chladu stuhnúť. Ozdobíme tmavou čokoládovou polevou. Dobrú chuť!

Výnos
15 15
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama