
Na prvý pohľad to vyzerá zložito,ale výsledok stojí za to...
Cesto: | ||
8 | kusov | vajce |
400 | gramov | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | olej |
8 | polievkové lyžice | mlieko |
400 | gramov | polohrubá múka |
trocha | sóda bikarbóna | |
Krém: | ||
4 | decilitre | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | kus | žĺtok |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
Želé: | ||
sirup | ||
voda | ||
10 | gramov | želé |
Ostatné: | ||
orechy | ||
višňový džem | ||
višňový kompót |
Upečieme dva pláty piškótového cesta na plechu s papierom na pečenie. Po vychladnutí, vyklopíme a papier odstránime.
Zo Zlatého klasu,mlieka a žĺtka si uvaríme krém, necháme vychladnúť, primiešame vanilku a práškový cukor s maslom. Vyšľaháme do peny.
Z piškótových plátov vykrajujeme kolieska s priemerom asi 6 cm. Spojíme ich po dve s krémom. Krémom natrieme aj boky tortičiek a pováľame v mletých orechoch, alebo kokosovej múčke.
Hornú plochu natrieme džemom. Na okraj tortičiek nastriekame ozdobným špricom krém a do stredu tortičky položíme višňu. Pripravíme si želé a malou lyžičkou polejeme povrch tortičiek.
Želé pripravujem zo šťavy z višňového kompótu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty