
melisa, Čokoládová roláda
Výborná tradičná čokoládová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.
Korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
6 | polievkové lyžice | cukor krupica |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
250 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | kakao |
50 | gramov | horká čokoláda |
5 | polievkové lyžice | práškový cukor |
150 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
150 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
trocha | ríbezľový džem |
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, žĺtky, vlažnú vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech rozmer 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto.
Pečieme pri teplote 180°C 20 minút. Po krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
Plnka: v nádobe zmiešame polovicu mlieka so zlatým klasom, preosiatym kakaom, pridáme zvyšné mlieko a uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme na kúsky polámanú čokoládu a za stáleho miešania rozpustíme. Necháme vychladnúť.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme práškový cukor, spolu vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutú čokoládovú kašu a vyšľaháme na hladký krém.
Vychladnutú roládu rozbalíme, odstránime papier, potrieme džemom a pripravenou plnkou. Trochu plnky si necháme na potretie hotovej rolády. Znovu zrolujeme.
Povrch rolády potrieme tenkou vrstvou plnky a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby sa poleva nepopraskala.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty