reklama

Piškótová roláda s čokoládovým krémom

Pridal/a melisa dňa 24. 03. 2021 - 12:26 - Recepty melisa
Piškótová roláda s čokoládovým krémom, Zákusky, recept, melisa

melisa, Čokoládová roláda


reklama

Výborná tradičná čokoládová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.

Ingrediencie
Korpus:
5 kusov vajce
6 polievkové lyžice cukor krupica
6 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice voda
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Náplň:
250 millilitrov mlieko
1 kus Zlatý klas
2 polievkové lyžice kakao
50 gramov horká čokoláda
5 polievkové lyžice práškový cukor
150 gramov maslo
Dokončenie:
150 gramov tmavá čokoládová poleva
  trocha ríbezľový džem
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, žĺtky, vlažnú vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Plech rozmer 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto.

Pečieme pri teplote 180°C 20 minút. Po krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.

Plnka: v nádobe zmiešame polovicu mlieka so zlatým klasom, preosiatym kakaom, pridáme zvyšné mlieko a uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme na kúsky polámanú čokoládu a za stáleho miešania rozpustíme. Necháme vychladnúť.

Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme práškový cukor, spolu vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutú čokoládovú kašu a vyšľaháme na hladký krém.

Vychladnutú roládu rozbalíme, odstránime papier, potrieme džemom a pripravenou plnkou. Trochu plnky si necháme na potretie hotovej rolády. Znovu zrolujeme.

Povrch rolády potrieme tenkou vrstvou plnky a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby sa poleva nepopraskala.

Dobrú chuť!

Výnos
15 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama