Mäsové guličky pečené spolu so zemiakmi

Popis

Mleté mäso, zase trochu inak. Mäsové guličky z morčacieho mäsa pečené naraz so zemiakmi sa ukázali skvelou obmenou nedeľného obeda, dokonca z jedného hrnca. Úsmev Ingrediencie som prispôsobovala mojej histaminovej dcére, množstvo je pre väčšiu family, alebo na dva obedy.

Mäsové guličky pečené spolu so zemiakmi - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

Mäsové guličky
800gramovmorčacie (bravčové) stehno
3strúčikycesnak
1kuscibuľa
1kusväčšia mrkva
3⁄4čajové lyžičkysoli
1čajová lyžičkačervená paprika
1⁄4čajová lyžičkačierne korenie
1polievková lyžicapretlak (ja som nedávala)
1kusvajíčko
zemiaky
1kilogramzemiakov
4polievkové lyžiceoleja
1čajová lyžičkasoli
1čajová lyžičkačervené paprika
1⁄4čajová lyžičkadrvená rasca
1⁄4čajová lyžičkačierne korenie

Inštrukcie

Guličky:

Mäso zomelieme.  Cibuľu očistíme a na troche oleja podusíme, necháme vychladnúť. Mrkvu očistíme nastrúhame najemno. Mäso preložíme do misky, pridáme vajíčko, soľ, korenie, prepásiroavná cesnak, petržlenovú vňať, alebo pažitku nakrájanú nadrobno, strúhanú mrkvu ... Premiešame.

Zemiaky očistíme, nakrájamé na osminky. V oleji rozmiešame, soľ, korenie ..... Nalejeme na zemiaky a premiešame.

Plech vymastíme. Z mäasovej zmesi formujeme guličky, ktoré uhladáme na plech, tak aby sme nechali priestor na zemiaky. Doplníme zemiakmi a pečieme cca 40 minút pri teplote cca 230°C alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Treba priebežne kontrolovať.

 

Poznámky

Väčšinou mám problém upiecť zemiaky aj guličky, aby neboli suché. Pri tejto kombinácii, boli obe tak akurát. 

Postup: 

Mäsové guličky pečené spolu so zemiakmi - recept postup 1
Mäsové guličky pečené spolu so zemiakmi - recept postup 2
Mäsové guličky pečené spolu so zemiakmi - recept postup 3
Mäsové guličky pečené spolu so zemiakmi - recept postup 4
Mäsové guličky pečené spolu so zemiakmi - recept postup 5
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (6 hlasy)

Komentáre

Milujem tieto jedlá z jedného hrca, či plechu....

A toto vyzerá tiež absolútne skvele. Fascinuje ma tá mrkva v mäsku. Vyskúšame.

A prikryté si to nemala? Len tak pečené bez alobalu?

Nie nebolo to prikryte, ale fakt treba teplotu prispôsobiť rure...
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.