
dasa_ | Slané keksíky z červenej šošovice
Chrumkavé slané keksíky z červenej šošovice so sezamom – zdravý snack plný bielkovín. Jednoduchý recept na pečenie bez lepku!
Ingrediencie
100 | gramov | červená šošovica |
150 | gramov | voda |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | sezamové semienka |
1⁄4 | čajová lyžička | grilovacie korenie |
1 | polievková lyžica | ovsené vločky |
Dokončenie: | ||
1⁄4 | čajová lyžička | grilovacie korenie |
1 | čajová lyžička | olej |
Postup
Odváženú lúpanú šošovicu premyjeme vodou. Pridáme ovsené vločky, zalejeme odmeranou vodou a necháme krátku chvíľu namočené.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Pomocou ponorného alebo iného výkonného mixéra zmixujeme na jemno. Pridáme soľ, pre zvýraznenie chute aj nejaké obľúbené korenie, napríklad grilovacie, cesnakové..... Dobre premiešame a nanesieme na papier na pečenie v slabej vrstve. Vrch posypeme sezamom

Ak cesto nie je veľmi riedke, môžeme naznačiť stierkou budúce krájanie. Ak sa nedá, nevadí.
Pečieme vo vyhriatej rúre aspoň 15 minút. Pokrájame.

Znova zmiešame s obľúbeným korenín a trochou oleja.
Vrátime na plech a v rúry vyhriatej na 200 stupňov dopekáme aspoň 5 minút, až do dosiahnutia chrumkavosti
Ja som nakoniec dopekala v teplovzdušnej fritéze
Výborne chutí s rôznymi nátierkami a dipmi.
Celá dávka obsahuje 29,5g bielkovín, 41 g sacharidov, 7,3 g tukov a 26,5 g vlákniny. Spolu je to 410 kcal

dasa_
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.