
Rýchlo urobená maškrta...
Ingrediencie
275 | gramov | lístkové cesto |
250 | gramov | Philadelphia syr |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
500 | gramov | jahody |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
125 | gramov | černice |
2 | plátky | želatína |
Postup
Lístkové cesto si rozkrájam na 12 častí ( po dĺžke na 4 časti, po šírke na 3 časti ). Vzniknutými obdĺžnikmi vystelieme formy na maffiny, popicháme vidličkou a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 st, približne 15 min. Necháme vychladnúť. Jahody si očistíme, necháme si pár kúskou na ozdobu. Ostatné nakrájame na menšie kúsky, zasypeme cukrom, pridáme citr. šťavu a dáme pomaly rozvariť kým sa neodparí tekutina. Syr Philadelphia vymiešame s medom, vyšľaháme si smotanu a spojíme zľahka so syrom. Plátky želatíny si namočíme do 2-3 poilevkových lyžíc vody, necháme 10 min. napušať. Potom na slabom ohni zohrievame len tak kým sa želatína nerozpustí - NEVARIŤ ! Do tejto tekutiny dáme 2 PL smotanovej hmoty a dobre premiešame aby sa to spojilo, potom to vylejeme do smotanovej hmoty a dobre premiešame. Rozdelíme si ju na 2 časti, do jednej pridáme zredukované jahody a druh necháme bielu. Košíčky plníme kôpkou jahodovej a kôpkou bielej smotanovej hmoty, ozdobíme ovocím.
Nejako mi ostalo plnky tak som urobila poháre, kde som použila dlhé piškóty...dobrú chuť !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zapekaná cuketa so slaninou a mozzarellou
Martuška 123
Zapekaná cuketa so slaninou a mozzarellou
Výborný recept na rýchly a sýty obed alebo večeru.
Paradajková polievka z pretlaku
ChatGPT | Paradajková polievka z pretlaku
Paradajková polievka z pretlaku
Tatko varila paradajkovú polievku z pretlaku moja starká.