
Je sezóna čerešní...a mala som špeciálneho zberača .-)
1 | kilogram | čerešne |
kilogram | cukor | |
1 | kus | citrón |
Umyté, vykôstkované čerešne zmixujem ponorným mixérom (možno aj pomlieť), zopár nechám bokom a nakrájam na menšie kúsky, ktoré pridám k zmixovanej časti. Všetko vložím do kastróla so širším dnom a nechám zovrieť. Na miernom ohni varím asi 7 minút. Potom pridám cukor a šťavu z jedného citróna. Varím ďalej asi 25 - 30 minút - podľa potreby. Ešte horúci nalejem do pripravených umytých pohárov, uzatvorím a nechám vychladnúť. Hotovo!
Nezvykla som variť džem z čerešní,....milujem ich čerstvé priamo zo stromu, ale ako som tento rok vyskúšala babičkin recept asi zaradím každoročne do zaváracieho repertoáru aj čerešne. Už je len polovica uvarenej dávky.

Ďalšie recepty
cica je môj Ryško II.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je perfektný:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Okrem receptu musím pochváliť fotku s cicou v košíku:)