reklama

Ázijské rezance

Pridal/a Pegybabi dňa 19. 11. 2013 - 13:45 - Recepty Pegybabi
Ázijské rezance, Zdravé recepty, recept, Pegybabi

Pegybabi | Ázijské rezance


reklama

Skvelý obed alebo večera.

Ingrediencie
100 gramov tenké ryžové rezance
1 kus cibuľa
1⁄2 kus pór
1 kus mrkva
1 kus cukina
1 kus chilli paprička
2 polievkové lyžice olivový olej
1 balík tofu
  trocha sójová omáčka
  štipka morská soľ
  trocha sezam
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ryžové rezance zalejeme prevarenou vodou a necháme postáť pár minút.

Zatiaľ nakrájame na rezance cibuľu a pór, nastrúhame mrkvu, cukinu, nakrájame na rezančeky tofu.

Na olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme pór, trochu chilli papričky spolu opražíme zo 2 – 3 minút a potom pridáme mrkvu a cukinu. Trošku osolíme a spolu restujeme asi 3 minúty.

Potom pridáme nakrájané tofu, trochu sójovej omáčky a ešte zo 2 – 3 minút spolu restujeme, nakoniec pridáme scedené rezance. Všetko premiešame, 2 – 3 minút spolu za miešania restujeme, aby sa všetky chute spojili.

Pred servírovaním som ešte všetko poliala trochou za studena lisovaným tekvicovým olejom. Na tanieri rezance môžeme posypať sezamovými semiačkami.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Ut, 19. 11. 2013 - 17:55

Ďalšia dobrota, na vyskúšanie. Ďakujem za recept. :-)

Kamila, Št, 21. 11. 2013 - 15:43

Dnes som vyskúšala, len som nemala ryžové rezance a nedala tofu, bo mi nepasovalo do delnej stravy a MM si pytal zemiak, netusiac ze k cine, (blush) ale vysledok bol perfektný, (clap) uznal aj MM. Urcite skusim aj variantu k masu na cinu, mozno s kapustou, raz kupim aj tie rezance. A tom som robila z dvoch mensich cukin, nastruhala 3 mrkvy, kludne mohlo byt toho viac. (sun)

lia6, Št, 21. 11. 2013 - 17:12

Milujem čínske rezance, či už ryžové, alebo polievkové -na všelijaký možný spôsob(y) (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama