Popis
Dala som to do "zdravých" receptov, pretože si myslím, že je to ľahké a zdravé...i keď je to moje dielo, môj "zliepenec", tak si myslím, že je to mňamuš, papuš-aspoň mne to tak chutí, a aj keď je tam smotana(teda, ak si ju tam pridáte:-P ), tak si dovolím tvrdiť, že je to diétne jedlo...

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | moja maličkosť |
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
Inštrukcie
Vymyslela som to totiž toť na "dovče" v ZA a za 4 týždne som neplánovane schudla 4kg...jedla som to(samozrejme obmeny)tri krát za deň a ku tomu "klasický"(jasné, že nie šnicle)obed, plus ľahká večera o 17-tej(túto hodku mám akosik zakódovanú už dlhšejšie, že je to posledné jedlo za deň)vačšinou jogurtový, kyslý nápoj s cereáliami...ten nápoj som si robila domáci, takže, ak chcete recepis, stačí povedať;-)
Ingrediencie
- Postrúhaná mrkva
- nakrájaná čakanka
- nakrájaná červ.kapusta
- nakrájaná čínska kapusta
- kukurica (momentálne zaváraná)
- hrášok čerstvý
- paprika trikolóra nakrájaná na tenké pásiky
- ml. korenie 4 farieb (kto nemusí pikantnejšie, tak stačí aj biele ml.korenie)
- nakrájaná poľná uhorka
- nakrájaná paradajka
Toto je tzv. "základ". K tomu tomu pridávam (podľa chuti) tzv."živočíšny životabudič" - buď namrvenú bryndzu, nakrájaný syr gréckeho tipu, alebo cottage syr-nedávam soľ, k týmto ingredienciám netreba.
Dá sa to aj s ovčím syrom, vajíčkom uvareným na tvrdo a nakrájaným na kocky a vtedy soľ potrebná aspoň trošku je-teda, aspoň pre toho, kto ju miluje (ja osobne ju nemusím:-P ).
Tento základ buď použijete ako prílohu k masu, no ja to odporúčam, ako samotné jedlo, ktoré si môžete spraviť na "milión" spôsobov.
K tomu môžete pridať uvarené cestoviny, bulgur, pšeno, kuskus, pohánku, ryžu, červenú šošovicu, na kocky pokrájané a uvarené zemiaky...,
Môžem poradiť - kaleráb sa tam nehodí, dokonca ani domáce halušky (klasické zo zemiakov, nespomeniem si, ako ich voláme také, tie múka a voda... mne to tam nešmakuje, ale možno to niekomu zachutí:-)
A najsamlepšejšia ingrediencia do tohto jedla je, keď si túto zamiešanú masu zohrejem v mikrovlnke a potom pridám pochúťkovú smotanu. Je mi jasné, že ak sa pridá bryndza, cottage syr, alebo ovčí syr, tak smotana ísť nemusí, no ja to milujééém, zbožňujem ju tam.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Eva
Našla som fotečku...toto je tzv "ZÁKLAD"...zbytok si domyslite:-P samozrejme podľa toho, čo kto má rád...Evka, skús, je to polahoda(heart)
ano, robievam si podobne(y)
vyuzijem aj tvoj recept
Eva
mňam,mňam,takéto ja veľmi rada

Ešte som zabola(blush) ...ak sa niekomu nechce strúhať toľo kapusty, papriky a podobne;-) , tak v tescu, bille, cauflande, abo iných hyper sieťach nájdete takéto mixy sáčkov)cca 200-400)-už pripravených:-P , stačí len dorobiť prísady podľa chuti(y)


Dievčence, taká asi blbá otázka. ČO robím zle s čakankou, keď je furt horká?
Ak Ti to vadí, tak pred pridaním do šalátu ju daj cca na desať, patnásť min.vylúhovať do vlažnej, osolenej vody...alebo k nej do šalátu pridaj ovocie-napr.pomaranč;-)
alebo ma napadlo ešte niečo-tak tú čakanku nedávaj;-) 