
Ľahké a chutné bezmäsité lasagne s cuketou, mascarpone, paradajkami a parmezánom
1 | kus | cuketa |
3 | kusov | lasagne |
200 | gramov | cherry paradajky |
1 | kus | mascarpone |
trocha | kečup | |
3 | strúčiky | cesnak |
trocha | olivový olej | |
trocha | oregano | |
trocha | bazalka | |
trocha | korenie farebné | |
trocha | parmezán | |
štipka | soľ |
Do osolenej vody dáme variť pláty na lasagne (podľa návodu), po uvarení scedíme a necháme odkvapkať. Na strúhadle na uhorku si nakrájame cuketu.
Ošúpeme a do pohára si prelisujeme 3 strúčiky cesnaku. Zalejeme olivovým olejom, pridáme od oka a podľa chuti soľ, korenie 4 farieb, oregano, bazalku.
Nakrájame paradajky (použité boli cherry, krájané na 1/6-1/8, celé paradajky skôr na plátky). Olivovým olejom potrieme formu/plech na lasagne, naukladáme pláty, aby bol zakrytý spodok, potrieme zmesou oleja, cesnaku a korenín, na to dáme tenkú 1-2 mm hrubú vrstvu tomatovej pasty alebo kečupu alebo tomatovú pastu + kečup.
Na to dáme asi 0,5 cm vrstvu mascarpone. Zakryjeme plátom na lasagne (nemusí byť celé zakryté). Pláty potrieme zmesou oleja, cesnaku a korenín. Na ne poukladáme paradajky, posolíme, posypene strúhaným parmezánom.
Na parmezán poukladáme nastrúhanú cuketu, posolíme a potrieme zvrchu zmesou oleja, cesnaku a korenín. Dáme piecť do rúry na 180-200 stupňov. Po 15 minútach pečenia posypeme parmezánom. Pečieme ďalších 10-15 minút.
Recept bol robený pre 1 osobu so snahou minúť zásoby v chladničke, ktorým sa blížil koniec záruky :) Výsledok prekonal očakávania.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy ako ich poznáme z cukrárne.