
Keď už máme masa po krk a neviem, čo variť(lebo nám sladké jedlá moc nevoňajú:-P ), tak spravím túto ňamku...najlepšie sú síce nové zemiačky, ale dá sa to aj so starými(sun)
2 | kusov | uhorka |
300 | gramov | žervé |
4 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
soľ | ||
mleté korenie | ||
10 | kusov | zemiak |
1⁄2 | kus | kyslá smotana |
Keď máme nové zemiačky, tak ich nelúpeme, ale dobre očistíme a uvaríme...dajú sa papať aj so šupkou.
Očistené a vydlabané uhorky nastrúhame na jemnom strúhadle...osolíme a necháme asi 10 min. postáť, aby pustili vodu-tú zlejeme a spoločne s olejom vmiešame do žervé, v ktorom sme rozmiešali pretlačený cesnak.
Pridáme poch. smotanu, okoreníme a celú zmes poriadne vyšľaháme. Ak niekto nechce, smotanu dávať nemusí. Uhorkový krém dáme vychladiť-má lepšiu chuť.
Uvarené zemiaky rozštvrtíme, pokladieme na tanier a polejeme krémom...ako prílohu môžte pridať pokrájanú paradajku...kto má rád, do krému môže pridať kôpor...ja nedávam, ten nemusíme
PS: robila som to aj s cottage chésse (myslím, že tak sa to píše )...aj s tým sa to dá, ale aby bol krém hladučký, tak cottage treba rozmixovať
Zabola som
tie uhorky vmiešame do krému