reklama

Zemiaky s uhorkovým krémom s cesnakom

Pridal/a lia6 dňa 05. 01. 2010 - 14:19 - Recepty lia6
obrázok k receptu

reklama

Keď už máme masa po krk a neviem, čo variť(lebo nám sladké jedlá moc nevoňajú:-P ), tak spravím túto ňamku...najlepšie sú síce nové zemiačky, ale dá sa to aj so starými(sun)

Ingrediencie
2 kusov uhorka
300 gramov žervé
4 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olej
  soľ
  mleté korenie
10 kusov zemiak
1⁄2 kus kyslá smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Keď máme nové zemiačky, tak ich nelúpeme, ale dobre očistíme a uvaríme...dajú sa papať aj so šupkou.

Očistené a vydlabané uhorky nastrúhame na jemnom strúhadle...osolíme a necháme asi 10 min. postáť, aby pustili vodu-tú zlejeme a spoločne s olejom vmiešame do žervé, v ktorom sme rozmiešali pretlačený cesnak.

Pridáme poch. smotanu, okoreníme a celú zmes poriadne vyšľaháme. Ak niekto nechce, smotanu dávať nemusí. Uhorkový krém dáme vychladiť-má lepšiu chuť.

Uvarené zemiaky rozštvrtíme, pokladieme na tanier a polejeme krémom...ako prílohu môžte pridať pokrájanú paradajku...kto má rád, do krému môže pridať kôpor...ja nedávam, ten nemusíme

PS: robila som to aj s cottage chésse (myslím, že tak sa to píše )...aj s tým sa to dá, ale aby bol krém hladučký, tak cottage treba rozmixovať

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

lia6, Ut, 05. 01. 2010 - 14:21

Zabola somHambím sa tie uhorky vmiešame do krémuSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama