reklama

Aku robievate kapustnicu?

Pridal/a Daniela. dňa 23. 12. 2009 - 17:50

reklama

Mila mamky, viem ,ze predvianocny zhon vrcholi a mozno ste zaneprazdnene poslednymi upravami, varenim, precenim, upratovanim. Ak by ste si nasli cas, velmi rada by som sa nechala inspirovat vasimi zvykmi a tradiciami, rada by som tieto Vianoce vyskusala trocha inu kapustnicu, ako robievame. U nas je na stole viac menej klasicka kapustova polievka, su tam dubaky, susene hriby, zaprazka, ale ziadne maso. Kapustnica je postna. Robievate niektora aj rybaciu polievku? Alebo s hubkami? Dakujem za odpovede a zelam vam vsetkym pokojne a pozehnaneve Vianocne sviatky a do noveho roku 2010 len to najlepsie, zdravie, stastie, radost a pohodu v kruhu vasich najblizsich. Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce


reklama

reklama

lia6, St, 23. 12. 2009 - 18:11

Kapustnicu robím takú "riadnu" chlapskuVyplazený jazyk s dubákmi, dva druhy maska(svieže aj údené), klobáska a hóooodne kapusty, zápražku nemrobím(i keď mama robievala)...kapustnica je taká hustá, že netreba...ďalej je tam koreníčko, č.ml.paprika a je taká kysuejšia...takú milujeme...ja osobne ku nej chlieb nejedávam-myslím si, že zbytočne zasýti brucho a "pokazí" chuť kapustnice...kámoška robí presne takú istú, ale nedáva kyslú kapustu, len šťavu z nej(žeprí to je kysucká špecialita)...no a moja vedúca robí takú istú, ako ja, len tam pridá šlahačku...samozrejme nevyšlahanúSlnko

Daniela., St, 23. 12. 2009 - 18:15

Ufff, som si vydychla pri poslednej vete, lebo ja som este v zivote nevyslahala slahacku, vzdy som z toho vytvorila maslo. Veľký úsmev Veľký úsmev
Dakujem, musi to byt vyborna kapustnicka, su v nej same lakocinky.Vyplazený jazyk Aaaach, uz aby bol zajtrajsi vecer. Mnam.

helus72, St, 23. 12. 2009 - 18:34

Kapustnica u nás je vychodňarsko-stredoslovenskáMrkám Veľa kapusty, vody z kapusty, klobásky, sušené hríbiky...žiadna zápražka...je to dostatočne husté...a od manžela som priniesla zvyk - uvariť zvlášť zemiaky, omastené masielkom a cibuľkou, mierne popučené...to sa dá do taniera a "doleje" výbornou kapustnicouVáľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

KIMKA, St, 23. 12. 2009 - 18:52

Ja robím kapustnicu ako helus72 ale bez zemiačikov, zahusťujem porajbaným surovým zemiakom a pridávam paradajkový pretlak, cesnak a bobkový list. Aby tak nenafukovala pridávam saturejku. Slnko Kvietok Slnko Kvietok Zlomené srdce

Veron, St, 23. 12. 2009 - 19:06

ja idem kapustnicu robit prvy krat tak som zvedava ako sa my podari ale dufam ze bude dobra :) uz teraz sa my slinky zbiehaju ked citam vase receptiky :)prajem vam krasne sviatky veeela darcekov a spokojnu rodinu :)

KIMKA, St, 23. 12. 2009 - 19:10

Veron, bude určite fajná. Ja moju robím už veľa rokov, aj v priebehu roka, na Vianoce je aj tak vždy najlepšia. Šťastné a požehnané Vianoce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

lia6, St, 23. 12. 2009 - 19:10

Á ešte som zabola...už som to tu písala v jednom blogu...kámoš robí takú liptovskú...údené masko, kyslá kapusta, smotana, sušené dubáky a sušené slivky...ku tomu uvarené hrubé rezanceSlnko

Veron, St, 23. 12. 2009 - 19:47

KIMKA dakujem dufam ze mas pravdu :) a aj tebe krasne sviatky

monika_dankova, St, 23. 12. 2009 - 19:50

Ja varím bez mäsa,dávam údenú rybu+hríby.Slnko

fidorka, St, 23. 12. 2009 - 20:12

U nás sa varí kapustnica až na Silvestra.
Dávam veľa mäsa,klobásu na kolieska,veľa kapusty,dubáky,rajčinový pretlak,všetkého toľko,aby v tom "lyžica stála"a poprášim strúhankou,len trošičku na zahustenie,musí sa to ale dlhšie povariť,aby tú strúhanku nebolo cítiť,potom je to eňo-ňuňo!Vyplazený jazyk Úsmev No a samozrejme,celé čierne korenie,bobkový list.

aretta, St, 23. 12. 2009 - 22:47

Ako tak čítam, moja je uplne iná. Ja si masko najprv podusím vo vlastnej šťave, potom pridám kapustu aj s vodou. Žiadne udené nedávam, aj klobásové guľky si robím čerstvé. My dajako nemusíme chuť udeniny v polievke. No a nesmú chýbať sušené slivky a veeeeľa hríbov.Taktiež nezahusťujem, je dosť hustá. No a do taniera si dáme za lyžičku kyslej smotany. Mňám, normál slintám nad pc Chichocem sa

eva m, St, 23. 12. 2009 - 23:22

nuz, moja kapustnica vianocna je bez masa a klobasky.
Varim kapustu, pridam do nej namacane huby, varim, varim, do skoro hotovej dam roztlaceny cesnak a do hotovej dam trocha (i viac) masla. Hotovo.
Je postna, ale fajna.
Eva Slnko

renka, St, 23. 12. 2009 - 23:28

tak my mávame na štedrý večer klasickú pôstnu, kyslá kapusta, sušené slivky, sušené hríbiky a nakoniec slabú zápražku, zemiaky varím zvlášť a potom vlejem aj s vodou do hotovej kapustnice...
na Silvestra zase robím z kyslej kapusty, s klobáskou a so smotanou, bez zemiakovMrkám a na obe sa celý rok teším , aj keď robím podobné počas roka, štedrovečerná a silvestrovská je len jednaVyplazený jazyk

Core, Št, 24. 12. 2009 - 02:17

U nas sa robi pôstna - hribiky, zemiaky, smotana. Na stedry den a vecer nejeme mäso /kur, hov, bravc,/ - jeme ryby, zemiakovy salat, pupacky s makom, oblatky........
Prajem vsetkym pohodove sviatky.Zlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama