Chrumkavý chlebík bez kysnutia

Popis

Dnešné ranné pečenie...málo surovín,rýchlo spracované... a za chvíľku sa môže raňajkovať

Chrumkavý chlebík bez kysnutia - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

250gramovšpaldová hladká múka
250gramovšpaldová celozrnná hladká múka
2kusykyslá smotana (á 200 g)
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkasóda bicarbóna

Inštrukcie

Všetky suroviny spracujeme na tuhé cesto.Vytvarujeme bochník, dáme na plech s papierom, na vrchu urobíme aspoň dva zárezy a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. približne 30 min. Ja som urobila dva bochníčky... ale každý môže urobiť tvar aký chce. Keď sú bochníčky menšie stačí piecť 20 min. Je výborný aj na druhý deň...ak ostane.

Poznámky

Múku môžete použiť akúkoľvek hladkú ale je dobré kombinovať s celozrnnou...grahamovou....ražnou...záleží na výbere.

Postup: 

Chrumkavý chlebík bez kysnutia - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (1 hlas)

Komentáre

ÁnoÁnoÁno

Mária, ďakujem za recept. Síce som namiesto dvoch smotán dala iba jednu (viac v chladničke nebolo a bola som lenivá ísť do obchoduÚsmev) a doliala som to vodou, ale je to perfektný chlieb. Robila som ho z celozrnnej špaldy, pridala som sezamové a ľanové semienka. Vynikajúci recept! Tuto som si dovolila aj foto pridať, aby bolo jasné, že si nevymýšľam!:))

 

Máš ho krásny, super som rada, že chutil
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok