
M.á.r.i.a | Chrumkavý chlebík bez kysnutia
Dnešné ranné pečenie - málo surovín, rýchlo spracované a za chvíľku môžeme raňajkovať.
Ingrediencie
250 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
250 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
400 | gramov | kyslá smotana |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Postup
Všetky suroviny spracujeme na tuhé cesto.
Vytvarujeme bochník, dáme na plech s papierom, na vrchu urobíme aspoň dva zárezy.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. približne 30 min.
Ja som urobila dva bochníčky, ale každý môže urobiť tvar aký chce. Keď sú bochníčky menšie stačí piecť 20 min. Je výborný aj na druhý deň.
Múku môžete použiť akúkoľvek hladkú ale je dobré kombinovať s celozrnnou, grahamovou, ražnou...

M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mária, ďakujem za recept. Síce som namiesto dvoch smotán dala iba jednu (viac v chladničke nebolo a bola som lenivá ísť do obchodu) a doliala som to vodou, ale je to perfektný chlieb. Robila som ho z celozrnnej špaldy, pridala som sezamové a ľanové semienka. Vynikajúci recept! Tuto som si dovolila aj foto pridať, aby bolo jasné, že si nevymýšľam!:))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.
Paradajkové rizoto s cuketou
dasa_ | Paradajkové rizoto s cuketou
Paradajkové rizoto s cuketou
Krémové rizoto s čerstvými paradajkami, cuketou a bylinkami poteší každého, kto má rád rýchle, zdravé a jednoduché jedlá.