reklama

Žemličkový chlieb

Pridal/a Evicka56 dňa 09. 06. 2015 - 12:19 - Recepty Evicka56
Žemličkový chlieb, Chlieb, pečivo, recept, Evicka56

Evicka56 | Žemličkový chlieb


reklama

Takýto chlieb je výborný nielen na grilovačku, netreba ho krájať, každí si jednoducho odtrhne jednu žemličku...

Ingrediencie
100 gramov ovsené vločky
200 gramov múka žitná
200 gramov hladká múka
20 gramov droždie
300 millilitrov voda
1 čajová lyžička soľ
  ľanové semienka
  slnečnicové semienka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do väčšej misky (rýchlokyska) nalejeme 300ml vlažnej vody, pridáme 1/2 kocky droždia a vidličkou rozmiešame, pridáme ovsené vločky, múku, soľ, ľanové a slnečnicové semienka a vypracujeme cesto... ak treba pridáme vody, záleží to aj od druhu použitej múky.

Cesto zakryjeme a necháme cca 1 hodinu kysnúť, premiesime a necháme ešte aspoň pol hodiny kysnúť.

Potom cesto rozdelíme na požadovaný počet žemličiek, každú premiesime, sformujeme do guľky a ukladáme na vymastený plech, alebo tortovú formu, mierne od seba... necháme kysnúť asi 20-30 minút.

Pred pečením potrieme vodou a dáme do vyhriatej rúry na 250°C prvých 10 minút, potom zmiernime na 180°C a pečieme asi 15-20 minút, pred dopečením potrieme vodou, dĺžka pečenia je závislá aj od veľkosti žemličiek.

Po vybratí z rúry preložíme chlieb na mriežku a potrieme ešte raz vodou.

Doplňujúce obrázky
Žemličkový chlieb, Chlieb, pečivo, recept, Evicka56, 1

Evicka56

Žemličkový chlieb, Chlieb, pečivo, recept, Evicka56, 2

Evicka56

Výnos
1 chlieb
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Dzeny, Ut, 09. 06. 2015 - 14:18

Evicka, to vyzerá krásne a chutneÚsmev

M.á.r.i.a, Ne, 14. 06. 2015 - 15:43

... krásna kvetinka, vyskúšam len si prispôsobím múky, verím, že to nebude vadiť. Áno

bobozh, St, 02. 09. 2015 - 21:22

Zajímavý recept rád vyzkouším.Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama