
Evicka56 | Žemličkový chlieb
Takýto chlieb je výborný nielen na grilovačku, netreba ho krájať, každí si jednoducho odtrhne jednu žemličku...
100 | gramov | ovsené vločky |
200 | gramov | múka žitná |
200 | gramov | hladká múka |
20 | gramov | droždie |
300 | millilitrov | voda |
1 | čajová lyžička | soľ |
ľanové semienka | ||
slnečnicové semienka |
Do väčšej misky (rýchlokyska) nalejeme 300ml vlažnej vody, pridáme 1/2 kocky droždia a vidličkou rozmiešame, pridáme ovsené vločky, múku, soľ, ľanové a slnečnicové semienka a vypracujeme cesto... ak treba pridáme vody, záleží to aj od druhu použitej múky.
Cesto zakryjeme a necháme cca 1 hodinu kysnúť, premiesime a necháme ešte aspoň pol hodiny kysnúť.
Potom cesto rozdelíme na požadovaný počet žemličiek, každú premiesime, sformujeme do guľky a ukladáme na vymastený plech, alebo tortovú formu, mierne od seba... necháme kysnúť asi 20-30 minút.
Pred pečením potrieme vodou a dáme do vyhriatej rúry na 250°C prvých 10 minút, potom zmiernime na 180°C a pečieme asi 15-20 minút, pred dopečením potrieme vodou, dĺžka pečenia je závislá aj od veľkosti žemličiek.
Po vybratí z rúry preložíme chlieb na mriežku a potrieme ešte raz vodou.

Evicka56

Evicka56
Ďalšie recepty
... krásna kvetinka, vyskúšam len si prispôsobím múky, verím, že to nebude vadiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zajímavý recept rád vyzkouším.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evicka, to vyzerá krásne a chutne