
Skúšala som, sú výborné...keďže sú hodne kalorické, tak ich často nerobím...to by sme vyzerali:-P
1 | kilogram | kryštálový cukor |
1 | plechovka | Salko |
1⁄2 | liter | mlieko |
1 | balík | vanilkový cukor |
125 | gramov | Cera |
Cukor kr., salko, mlieko varíme na slabom ohni asi hodinu a pol...potom pridáme van. cukor a tuk a ešte chvíľu varíme...kým sa tuk nevsiakne.
Na vymastený (olejom) pekáč vylejeme masu a po asi desiatich minútach krájame-keď to stuhne úplne, tak už to asi nepokrájate . Ja namiesto oleja na pekáči používam papier na peč. A pokiaľ viem, tak sa z tohto dajú spraviť aj kakaové(pridáte kakao), ale tie som ešte neskúšala
Tak, keď to stvrdne, tak sú tvrdšie...raz som to zabola nakrájať a mosela som lámať , ale inak chuťovo sú fantastikuš
...ja som ich krájala na malé kocečky a potom sme cmúľali...oni v ústach zmaknú...ako klasické karamelky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no je to ten recept z casaaku lius..chutili vaam tie cukriiky?neboli priilis tvrdee?