chlebik z domacej pekarnicky

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 3 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 3 hod |
Ingrediencie
1 | kus | kyslá smotana |
1 | kus | šľahačková smotana |
50 | mililitrov | mlieko |
2 | čajové lyžičky | soľ |
1 | čajová lyžička | cukor krupica |
trocha | rasca | |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | polievková lyžica | ocot |
250 | gramov | hladká múka T-650 |
250 | gramov | pšeničná celozrnná múka |
15 | gramov | droždie |
Inštrukcie
Vsetky suroviny vlozime do pekarnicky v poradi,ako su napisane, zapneme program c.1-zakladny, podla potreby kontrolujeme ako tuhe ci riedke je cesto a bud prilejeme mlieko (preto neuvadzam mnozstvo),alebo prisypeme muku.
Kto nema rad rascu moze dat ine koreniny, napriklad pretlaceny cesnak, bazalku, oprazenu cibulu, muku mozete pouzit iba klasicku bielu hladku. Ja som len napisala zakladny recept,ako to nam chuti najviac.