Čokoládové dukáty s bielo a tmavou plnkou

Popis

suché pečivo s kúskami orechov a čokoládovou plnkou
Čokoládové dukáty s bielo a tmavou plnkou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
ZdrojKatka špeciál 2014 vianočné koláčiky
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

100gramovbielej čokolády
30gramovmasla
4polievkové lyžicesmotany
180gramovhlad. múky
1kuskypriaceho prášku
140gramovhery alebo masla
2kusyžĺtka
70gramovpr. cukru
2polievkové lyžicekakaa
130gramovnasekaných orechov
100gramovhorkej čokolády

Inštrukcie

1) Na pracovnú dosku preosejeme múku s práškom do pečiva a pridajte kakao, 50g orechov, cukor, 2 žĺtky a pokrájanú mäkkú heru a vypracujeme cesto. Cesto zbaľte do fólie a nechajte ho asi hodinu odležať v chladničke, ale môžete počkať aj do druhého dňa. 2) Z cesta vytvarujeme 2 valčeky a každý pokrájame asi na 20 - 30 rovnako veľkých dielov. Každý kúsok rukami zaoblíme a obaľte vo zvyšných nasekaných orechoch. Rúru rozohrejte na 180°C ( teplovzdušnú na 160°C). Guľky položte na plech vyložený papierom na pečenie, každú stlačte a druhým koncom varechy namočte do hladkej múky, aby sa cesto nelepilo. Koláčiky pečte v rozohriatej rúre na 15 minút. 3) Polámeme bielu čokoládu a dajte do hrnca, pridajte 15 g masla a z 2lyžíc smotany a za stáleho miešania čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. Polovičku koláčikov naplňte bielou čokoládou, rovnakým spôsobom si pripravte i horkú čokoládu a naplňte druhú polovicu koláčikov. Najlepšie chutia až o pár dní, keď sa rozležia
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok