
M.á.r.i.a | Čokoládové srdiečka s marcipánovou plnkou
Milovníkom marcipánu isto bude chutiť kombinácia s čokoládou. Ak si pripravíte domáci marcipán, bude to ešte lepšie.
Cesto: | ||
210 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
310 | gramov | hladká múka |
60 | gramov | mleté mandle |
1 | kus | vanilkový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
1⁄2 | čajová lyžička | citrónová kôra |
25 | gramov | kakao |
Domáci marcipán: | ||
75 | gramov | mleté mandle |
150 | gramov | práškový cukor |
5 | kvapky | mandľová aróma |
5 | polievkové lyžice | voda |
Poleva: | ||
100 | gramov | čokoláda |
Cesto: všetky suroviny spolu spracujeme rukou na hladké cesto. Vyvaľkáme na trochu pomúčenej podložke na plát hrubý asi 4 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary-vykrajovala som srdiečka, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru si vyhrejeme na 180 st. a pečieme približne 7 minút. Necháme vychladnúť.
Domáci marcipán: Lúpané (ak si ich budete lúpať doma treba ich nechať trochu vyschnúť a vážiť už pomleté, bude ich treba viac) mandle pomelieme na veľmi jemno.
Zmiešame ich so 75 g preosiatym cukru. Zvyšok cukru rozmiešame s vodou, privedieme do varu. Necháme chvíľku vrieť aby sirup zhustol a zredukoval sa.
Do zmesi cukru a mandlí pridáme mandľovú arómu a po častiach pridávame sirup. Vareškou spolu zmiešavame.
Potom prídu na rad naše ruky. Hmotu miesime dovtedy kým nie je spolu pekne spojená a dá sa tvarovať - nedrobí sa.
Na fólii vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, vykrajujeme srdiečka, ktoré vkladáme medzi dve čokoládové. Trochu pritlačíme.
Rozpustíme si čokoládu a polovičky srdiečka nej namáčame. Necháme na mriežke stuhnúť.
Ďalšie recepty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Odskúšané. Ďakujem za recept. Sú výborné. Urobila som aj domáci marcipán. Za mňa nemusí byť v tom marcipáne toľko cukru. Sme navyknutí na menej sladké, takže nabudúce dám menej. Trochu som si ten marcipán potom upravila pridaním viac mandlí a trochou rumu. Bol taký roztierateľný nožom. Bolo to menej pracné ako rozvaľkávanie. Sa mi nechcelo vaľkať a vykrajovať, čo už. Píšem to iba ako taký postreh alebo skúsenosť. Inak recept na 1*.