reklama

Čokoládové srdiečka s marcipánovou plnkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 17. 12. 2018 - 16:03 - Recepty M.á.r.i.a
Čokoládové srdiečka s marcipánovou plnkou, Drobné pečivo, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Čokoládové srdiečka s marcipánovou plnkou


reklama

Milovníkom marcipánu isto bude chutiť kombinácia s čokoládou. Ak si pripravíte domáci marcipán, bude to ešte lepšie.

Ingrediencie
Cesto:
210 gramov maslo
100 gramov práškový cukor
310 gramov hladká múka
60 gramov mleté mandle
1 kus vanilkový cukor
1⁄2 čajová lyžička škorica
1⁄2 čajová lyžička citrónová kôra
25 gramov kakao
Domáci marcipán:
75 gramov mleté mandle
150 gramov práškový cukor
5 kvapky mandľová aróma
5 polievkové lyžice voda
Poleva:
100 gramov čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto: všetky suroviny spolu spracujeme rukou na hladké cesto. Vyvaľkáme na trochu pomúčenej podložke na plát hrubý asi 4 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary-vykrajovala som srdiečka, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru si vyhrejeme na 180 st. a pečieme približne 7 minút. Necháme vychladnúť.

Domáci marcipán: Lúpané (ak si ich budete lúpať doma treba ich nechať trochu vyschnúť a vážiť už pomleté, bude ich treba viac) mandle pomelieme na veľmi jemno.

Zmiešame ich so 75 g preosiatym cukru. Zvyšok cukru rozmiešame s vodou, privedieme do varu. Necháme chvíľku vrieť aby sirup zhustol a zredukoval sa.

Do zmesi cukru a mandlí pridáme mandľovú arómu a po častiach pridávame sirup. Vareškou spolu zmiešavame.

Potom prídu na rad naše ruky. Hmotu miesime dovtedy kým nie je spolu pekne spojená a dá sa tvarovať - nedrobí sa. 

Na fólii vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, vykrajujeme srdiečka, ktoré vkladáme medzi dve čokoládové. Trochu pritlačíme.

Rozpustíme si čokoládu a polovičky srdiečka  nej namáčame. Necháme na mriežke stuhnúť. 

Výnos
40 Porcie
Celkový čas
1 hod, 7 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
7 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

adris, Pi, 21. 12. 2018 - 07:56

Odskúšané. Ďakujem za recept. Sú výborné. Urobila som aj domáci marcipán. Za mňa nemusí byť v tom marcipáne toľko cukru. Sme navyknutí na menej sladké, takže nabudúce dám menej. Trochu som si ten marcipán potom upravila pridaním viac mandlí a trochou rumu. Bol taký roztierateľný nožom. Bolo to menej pracné ako rozvaľkávanie. Sa mi nechcelo vaľkať a vykrajovať, čo už. Píšem to iba ako taký postreh alebo skúsenosť. Inak recept na 1*.

M.á.r.i.a, Pi, 21. 12. 2018 - 08:01
Som rada, že sa vydaril. No a nápad s marcipánom výborný isto odskúšam. V podstate tak podobne robím orechovú plnku. Krásne dni
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama