Holandské zebričky

Popis

Jemné, krehké a dobré pečivo(sun)
Holandské zebričky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojteta
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

  250g masla
  200g pr.cukru
  1/2 čl soli
  4 žltky
  250g hladkej muky
  100g maizeny
  1/2 bal.pr.do pečiva
  3 pl rumu
  5 pl kakaa
  3 pl kryšt.cukru

Inštrukcie

Maslo s cukrom a soľou vymiešame do penista a postupne zamiešame žĺtky. Múku, prášok do pečiva a maizenu, preosejeme, pridáme maslovú zmes a vypracujeme na tuhé cesto. Rozdelíme ho na dve polovice, do jednej zapracujeme rum, do druhej kakao. Obe časti cesta necháme prikryté aspoň jednu hodinu v chladničke odpočívať. Rúru vyhrejeme na 190st. Svetlé i tmavé cesto rozvaľkáme na hrúbku 1/2cm a každú časť prerežeme napoly. Svetlé i tmavé časti poukladáme striedavo na seba a stlačením spojíme. Cesto krájame na obdĺžniky veľkosti 2x3cm, posypeme kr.cukrom a cukor trochu pritlačíme. Zebričky pečieme na plechu, vyloženom peč.papierom[img_assist|nid=17373|title=|desc=|link=node|align=left|width=100|height=75] 10-15 minút(sun)

Poznámky

Nemala som rum, tak som dala baileys:-P zebričky nedávajte blízko seba-napučia(sun)
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok