reklama

Holandské zebričky

Pridal/a lia6 dňa 08. 12. 2009 - 17:35 - Recepty lia6
Holandské zebričky, Drobné pečivo, recept, lia6

reklama

Jemné, krehké a dobré pečivo(sun)

Ingrediencie
250 gramov maslo
200 gramov práškový cukor
1⁄2 čajová lyžička soľ
4 kusov žĺtok
250 gramov hladká múka
100 gramov maizena
1⁄2 balík prášok do pečiva
3 polievkové lyžice rum
5 polievkové lyžice kakao
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Maslo s cukrom a soľou vymiešame do penista a postupne zamiešame žĺtky. Múku, prášok do pečiva a maizenu, preosejeme, pridáme maslovú zmes a vypracujeme na tuhé cesto.

Rozdelíme ho na dve polovice, do jednej zapracujeme rum, do druhej kakao. Obe časti cesta necháme prikryté aspoň jednu hodinu v chladničke odpočívať.

Rúru vyhrejeme na 190st.

Svetlé i tmavé cesto rozvaľkáme na hrúbku 1/2cm a každú časť prerežeme napoly. Svetlé i tmavé časti poukladáme striedavo na seba a stlačením spojíme.

Cesto krájame na obdĺžniky veľkosti 2x3cm, posypeme kr.cukrom a cukor trochu pritlačíme. Zebričky pečieme na plechu, vyloženom peč.papierom  10-15 minút(sun)

Doplňujúce poznámky

Nemala som rum, tak som dala baileys:-P zebričky nedávajte blízko seba-napučia(sun)

Výnos
25 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama