
Jemné, krehké a dobré pečivo(sun)
250 | gramov | maslo |
200 | gramov | práškový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
4 | kusov | žĺtok |
250 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | maizena |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | rum |
5 | polievkové lyžice | kakao |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Maslo s cukrom a soľou vymiešame do penista a postupne zamiešame žĺtky. Múku, prášok do pečiva a maizenu, preosejeme, pridáme maslovú zmes a vypracujeme na tuhé cesto.
Rozdelíme ho na dve polovice, do jednej zapracujeme rum, do druhej kakao. Obe časti cesta necháme prikryté aspoň jednu hodinu v chladničke odpočívať.
Rúru vyhrejeme na 190st.
Svetlé i tmavé cesto rozvaľkáme na hrúbku 1/2cm a každú časť prerežeme napoly. Svetlé i tmavé časti poukladáme striedavo na seba a stlačením spojíme.
Cesto krájame na obdĺžniky veľkosti 2x3cm, posypeme kr.cukrom a cukor trochu pritlačíme. Zebričky pečieme na plechu, vyloženom peč.papierom 10-15 minút(sun)
Nemala som rum, tak som dala baileys:-P zebričky nedávajte blízko seba-napučia(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty