Popis
Jemné, krehké a dobré pečivo(sun)

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | teta |
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
250g masla | ||
200g pr.cukru | ||
1/2 čl soli | ||
4 žltky | ||
250g hladkej muky | ||
100g maizeny | ||
1/2 bal.pr.do pečiva | ||
3 pl rumu | ||
5 pl kakaa | ||
3 pl kryšt.cukru |
Inštrukcie
Maslo s cukrom a soľou vymiešame do penista a postupne zamiešame žĺtky. Múku, prášok do pečiva a maizenu, preosejeme, pridáme maslovú zmes a vypracujeme na tuhé cesto. Rozdelíme ho na dve polovice, do jednej zapracujeme rum, do druhej kakao. Obe časti cesta necháme prikryté aspoň jednu hodinu v chladničke odpočívať. Rúru vyhrejeme na 190st. Svetlé i tmavé cesto rozvaľkáme na hrúbku 1/2cm a každú časť prerežeme napoly. Svetlé i tmavé časti poukladáme striedavo na seba a stlačením spojíme. Cesto krájame na obdĺžniky veľkosti 2x3cm, posypeme kr.cukrom a cukor trochu pritlačíme. Zebričky pečieme na plechu, vyloženom peč.papierom[img_assist|nid=17373|title=|desc=|link=node|align=left|width=100|height=75] 10-15 minút(sun)
Poznámky
Nemala som rum, tak som dala baileys:-P zebričky nedávajte blízko seba-napučia(sun)
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť