
reklama
Recept mám od mojej babičky, je to skutočne "bleskovka"
Ingrediencie
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | Hera |
8 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
Postup
Suroviny zmiešame a vypracujeme cesto.
Necháme stáť 4-5 hodín v chladničke, potom rozvaľkáme, vykrajujeme kolieska.
Upečieme a ešte horúce obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
reklama
reklama
Keď som bola podstatne mladšia robili sme niečo podobné,len s tým rozdielom, že keď sa tie venčeky vyberali z rúry tak sme mali prichystanú horúcu vodu a každý venček sme tam na sekundu hodili a koncom varešky vyberali a dávali do pr. cukru tým tie venčeky ostali ako zasnežené. Cukor sa na ne dobre oblepil.
