
Ďalšia zdravá maškrta, ktorá v plechovke dlho vydrží ( ak vydrží ).
1 | hrnček | špaldová múka celozrnná hladká |
1 | hrnček | ovsené vločky |
120 | gramov | maslo |
50 | gramov | trstinový cukor |
1 | kus | vajce |
1 | kus | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
3 | kusov | čerstvé figy |
biela čokoláda | ||
horká čokoláda |
Najskôr si vymiešame cukor s maslom. Pridáme vajce a zas miešame, pridáme soľ, kypriaci prášok. Pridáme nasekanú čokoládu a nadrobno nakrájané figy.
Nakoniec pridáme vločky a múku a miešame rukou. Cesto si berieme čajovou lyžičkou a tvarujeme guličky.
Tie ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút. Po vybratí z rúry necháme trochu zatvrdnúť a až potom odoberáme z plechu.
Figy môžeme zameniť za hrozienka, brusnice... kto čo má rád. Kto chce môže pečivo namočiť do čokolády.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...