Popis
U nás opäť verzia aj pre histamivu dcéru, teda s mandľami, špaldovou múkou a pre ňu bez čokolády.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
300 | gramov | špaldovej celozrnej múky (alebo obyč.polohrubá) |
150 | gramov | práškového cukru |
100 | gramov | mleté mandle (orechy) |
2 | kusy | zlaté klasy |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
1 | kus | vajíčko |
50 | gramov | čokolády |
Inštrukcie
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a všetky ingrediencie vymiesime na cesto. (Môžeme aj na robote, najprv suché ingrediencie, potom maslo a vajíčko a domiesime ručne.)
Strojčekom s hviezdičkovým nadstavcom (prípadne na mlynčeku s príslušným nadstavcom robíme "hadíky", ktoré tvarujeme do rôznych tvarov. Nám sa ujali podkovičky. Pečieme na plechy vystlanom papierom na pečenie, pri teplote cca 180°C cca 8 -10 minút. Hotové sú , keď zospodu začnú chyťať zlatý nádych.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť