reklama

FALOŠNÉ PALACINKY

Pridal/a nicebosorka dňa 24. 04. 2007 - 00:08 - Recepty nicebosorka
obrázok k receptu

reklama

Opäť recept zo starších rohlíkov. Alebo keď sa Vám nechce babrať s cestom na palacinky, nemáte ingrediencie, alebo nemáte čas nato, aby cesto odstálo... chutia skoro tak dobre ako pravé...

Ingrediencie
  rožky
  tvaroh
  hrozienka
  práškový cukor
  vanilkový cukor
  žĺtok
  olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Klasický rohlík prekrojíme v polovici, ale neprekrojíme do konca, roztvoríme a vydlabeme z neho vnútro a odložíme ho do misky. V druhej miske si zmiešame tvaroh, cukor (podľa chuti), hrozienka a žĺtok. Do tejto masy potom dáme späť to, čo sme vydlabali z rohlíkov a dobre to zmiešame dokopy. Celú masu teraz natlačíme naspäť do rohlíka a takto naplnené ich rýchlo osmahneme na oleji. Ale pozor, rýchlo sa pripaľujú. Len trochu ich opražiť - do ružova. Rovno z panvice rohlíky dáme do nádoby, kde je rozrobený práškový cukor s vanilkovým cukrom. Obalíme ich a sú hotové na podávanie...

Doplňujúce poznámky

Ja som použila 15 starších rožkov (mám zásobu v mrazáku) 500 g tvarohu a 3 žĺtky (hrozienka som nedávala, kvôli dcére) Sú fakt suprové (y) , opäť som z nich musela odložiť na desiatu :-D

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

danielaa71, Ut, 24. 04. 2007 - 17:12

tak toto poznám deti to maju radi u nás ale v recepte ešte je že po naplneniu sa rožky namočia do vajíčka ako ked sa pečie chlebík vo vajíčku ..vajíčko aj osoliť nie moc ale osoliť a potom opečené obaliť v tom cukre alebo v škoricovom cukre
nepripekajú sa ked sa opekajú ,nevyteká tvaroh a su mnam...

nicebosorka, Ut, 24. 04. 2007 - 20:22

Ja som ten recept iba predvčerom našla na nete (spolu s tými pizzovými rožkami), ale vajíčka na obaľovanie tam neboli. Možno to nabudúce vyskúšam aj s nimi. Ale plnka mi nevytiekla, a iba 2 ks. sa trochu pripiekli (ako hrianky) ale aj tak sa po nich len tak zaprášilo. Fakt som ostala milo prekvapená, že je to také chutné a hlavne rýchle. xixi...syn by si ich dal aj dnes Veľký úsmev on môže také lakociky Veľký úsmev

MajkaV, St, 25. 04. 2007 - 11:51

Toto poznám! To je skvelé papaníčko! Len ja zas viem tak, že naplnené, sa to zľahka "obalí "v mlieku s van. cukrom. Ale chutí to skvele!

kefara, St, 02. 05. 2007 - 16:20

Normálne mi slinky zhustli, tuším super tip na večeru, už len tvaroh splašímVyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

monicka, St, 16. 05. 2007 - 10:10

ja to robim podobne , ale do jamky davam len tvaroh rozrobeny s cukrom a zltkom ,a potom to cele namocim do palacinkoveho cesta a vysmazim a pred podavanim pocukrujem je to fakt vynikajuce,robim to hlavne ked maju deti doma kamosov a vsetkym to moc chuti

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama