
Opäť recept zo starších rohlíkov. Alebo keď sa Vám nechce babrať s cestom na palacinky, nemáte ingrediencie, alebo nemáte čas nato, aby cesto odstálo... chutia skoro tak dobre ako pravé...
rožky | ||
tvaroh | ||
hrozienka | ||
práškový cukor | ||
vanilkový cukor | ||
žĺtok | ||
olej |
Klasický rohlík prekrojíme v polovici, ale neprekrojíme do konca, roztvoríme a vydlabeme z neho vnútro a odložíme ho do misky. V druhej miske si zmiešame tvaroh, cukor (podľa chuti), hrozienka a žĺtok. Do tejto masy potom dáme späť to, čo sme vydlabali z rohlíkov a dobre to zmiešame dokopy. Celú masu teraz natlačíme naspäť do rohlíka a takto naplnené ich rýchlo osmahneme na oleji. Ale pozor, rýchlo sa pripaľujú. Len trochu ich opražiť - do ružova. Rovno z panvice rohlíky dáme do nádoby, kde je rozrobený práškový cukor s vanilkovým cukrom. Obalíme ich a sú hotové na podávanie...
Ja som použila 15 starších rožkov (mám zásobu v mrazáku) 500 g tvarohu a 3 žĺtky (hrozienka som nedávala, kvôli dcére) Sú fakt suprové (y) , opäť som z nich musela odložiť na desiatu :-D
Ja som ten recept iba predvčerom našla na nete (spolu s tými pizzovými rožkami), ale vajíčka na obaľovanie tam neboli. Možno to nabudúce vyskúšam aj s nimi. Ale plnka mi nevytiekla, a iba 2 ks. sa trochu pripiekli (ako hrianky) ale aj tak sa po nich len tak zaprášilo. Fakt som ostala milo prekvapená, že je to také chutné a hlavne rýchle. xixi...syn by si ich dal aj dnes on môže také lakociky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto poznám! To je skvelé papaníčko! Len ja zas viem tak, že naplnené, sa to zľahka "obalí "v mlieku s van. cukrom. Ale chutí to skvele!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Normálne mi slinky zhustli, tuším super tip na večeru, už len tvaroh splaším
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja to robim podobne , ale do jamky davam len tvaroh rozrobeny s cukrom a zltkom ,a potom to cele namocim do palacinkoveho cesta a vysmazim a pred podavanim pocukrujem je to fakt vynikajuce,robim to hlavne ked maju deti doma kamosov a vsetkym to moc chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak toto poznám deti to maju radi u nás ale v recepte ešte je že po naplneniu sa rožky namočia do vajíčka ako ked sa pečie chlebík vo vajíčku ..vajíčko aj osoliť nie moc ale osoliť a potom opečené obaliť v tom cukre alebo v škoricovom cukre
nepripekajú sa ked sa opekajú ,nevyteká tvaroh a su mnam...