
Dzeny
Vyskúšala som domácu majonézu bez oleja z varených vajíčok. Je to výborné. Trochu iné, ale perfetkné!
2 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | horčica |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
3 | kusov | nakladané cibuľky |
Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme.
Do vyššej užšej nádoby vložíme vajcia, pridáme zvyšné ingrediencie a vymixujeme ponorným mixérom. To je všetko.
Namiesto cibuliek môžete pridať kyslú uhorku alebo trochu octu či citrónovej šťavy. Ja som mala otvorené cibuľky, tak som dala tie.
Konzistencia je trochu menej krémová ako pri klasickej majonéze, ten žĺtok tam cítiť, ale je to veľmi chutné. Trochu ako vajíčková nátierka.
Na fotke je dávka z dvoch vajec, sú to dve poriadne alebo tri menšie porcie:) Pre menej pažravých to vyjde aj pre štyroch ľudí:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty