reklama

Cestoviny s klobásou

Pridal/a dasa_ dňa 10. 09. 2020 - 14:14 - Recepty dasa_
Cestoviny s klobásou, Hlavné jedlá, recept, dasa_

reklama

Rýchly spôsob ako z jednej klobásy urobiť jedlo pre viac ľudí. Ideálna je nie veľmi vysušená klobása, ktorá sa dá rozdeliť priamo rukami, respektíve vytlačiť z obalu. Ale nič sa nestane, keď bude vysušenejšia.

Ingrediencie
300 gramov cestoviny
1 kus klobása
1 plechovka paradajka
2 strúčiky cesnak
1 polievková lyžica olej
1 kus cuketa
1 polievková lyžica tvrdý syr
1 čajová lyžička cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Dáme variť obľúbené cestoviny (samozrejme do vriacej vody).

Očistíme cesnak, nakrájame na drobno. Cuketu, prípadne papriku tiež nakrájame na drobno. Keď nie je, alebo nám nechutí,  vynecháme. Pridáme na rozpálený olej a chviľu opekáme. Čerstve paradajky nakrájame na menšie časti a dáme do panvice, ak použijeme konzervu, tak ju celú vylejeme do panvice. Klobásu rozdelíme na menšie kúsky prstami alebo nakrájame na kolieska a pridáme do panvice. Premiešame, pridáme trochu soli, lyžičku cukru a spolu dusíme asi 10 minút. Ak treba, pridáme trochu vody z uvarených cestovín.

Omáčku nie je potrebné veľmi dochucovať. Klobásy bývajú výrazné a tak sa samé postarajú o dochutenie jedla.

Uvarené cestoviny zlejeme, zmiešame s omáčkou a podávame. Na vrch môžeme pridať strúhaný syr.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama