
dasa_ | Cestoviny s klobásou
Rýchly spôsob ako z jednej klobásy urobiť jedlo pre viac ľudí. Ideálna je nie veľmi vysušená klobása, ktorá sa dá rozdeliť priamo rukami, respektíve vytlačiť z obalu. Ale nič sa nestane, keď bude vysušenejšia.
300 | gramov | cestoviny |
1 | kus | klobása |
1 | plechovka | paradajka |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | kus | cuketa |
1 | polievková lyžica | tvrdý syr |
1 | čajová lyžička | cukor |
Dáme variť obľúbené cestoviny.
Očistíme cesnak, nakrájame na drobno. Cuketu, prípadne papriku tiež nakrájame na drobno. Keď nie je, alebo nám nechutí, vynecháme. Pridáme na rozpálený olej a chvíľu opekáme.
Čerstvé paradajky nakrájame na menšie časti a dáme do panvice, ak použijeme konzervu, tak ju celú vylejeme do panvice.
Klobásu rozdelíme na menšie kúsky prstami alebo nakrájame na kolieska a pridáme do panvice. Premiešame, pridáme trochu soli, lyžičku cukru a spolu dusíme asi 10 minút. Ak treba, pridáme trochu vody z uvarených cestovín.
Omáčku nie je potrebné veľmi dochucovať. Klobásy bývajú výrazné a tak sa samé postarajú o dochutenie jedla.
Uvarené cestoviny zlejeme, zmiešame s omáčkou a podávame. Na vrch môžeme pridať strúhaný syr.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.