Rýchly spôsob ako z jednej klobásy urobiť jedlo pre viac ľudí. Ideálna je nie veľmi vysušená klobása, ktorá sa dá rozdeliť priamo rukami, respektíve vytlačiť z obalu. Ale nič sa nestane, keď bude vysušenejšia.
300 | gramov | cestoviny |
1 | kus | klobása |
1 | plechovka | paradajka |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | kus | cuketa |
1 | polievková lyžica | tvrdý syr |
1 | čajová lyžička | cukor |
Dáme variť obľúbené cestoviny (samozrejme do vriacej vody).
Očistíme cesnak, nakrájame na drobno. Cuketu, prípadne papriku tiež nakrájame na drobno. Keď nie je, alebo nám nechutí, vynecháme. Pridáme na rozpálený olej a chviľu opekáme. Čerstve paradajky nakrájame na menšie časti a dáme do panvice, ak použijeme konzervu, tak ju celú vylejeme do panvice. Klobásu rozdelíme na menšie kúsky prstami alebo nakrájame na kolieska a pridáme do panvice. Premiešame, pridáme trochu soli, lyžičku cukru a spolu dusíme asi 10 minút. Ak treba, pridáme trochu vody z uvarených cestovín.
Omáčku nie je potrebné veľmi dochucovať. Klobásy bývajú výrazné a tak sa samé postarajú o dochutenie jedla.
Uvarené cestoviny zlejeme, zmiešame s omáčkou a podávame. Na vrch môžeme pridať strúhaný syr.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.