Cestoviny s klobásou

Popis

Rýchly spôsob ako z jednej klobásy urobiť jedlo pre viac ľudí. Ideálna je nie veľmi vysušená klobása, ktorá sa dá rozdeliť priamo rukami, respektíve vytlačiť z obalu. Ale nič sa nestane, keď bude vysušenejšia.

Cestoviny s klobásou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

300gramovobľúbené cestoviny
1kusklobása
1plechovkasekane paradajky, prípadne čerstvé
2strúčikycesnak
1polievková lyžicaolej
1kusmalá cuketa alebo paprika
1polievková lyžicatvrdý syr na posypanie
1čajová lyžičkacukor

Inštrukcie

Dáme variť obľúbené cestoviny (samozrejme do vriacej vody).

Očistíme cesnak, nakrájame na drobno. Cuketu, prípadne papriku tiež nakrájame na drobno. Keď nie je, alebo nám nechutí,  vynecháme. Pridáme na rozpálený olej a chviľu opekáme. Čerstve paradajky nakrájame na menšie časti a dáme do panvice, ak použijeme konzervu, tak ju celú vylejeme do panvice. Klobásu rozdelíme na menšie kúsky prstami alebo nakrájame na kolieska a pridáme do panvice. Premiešame, pridáme trochu soli, lyžičku cukru a spolu dusíme asi 10 minút. Ak treba, pridáme trochu vody z uvarených cestovín.

Omáčku nie je potrebné veľmi dochucovať. Klobásy bývajú výrazné a tak sa samé postarajú o dochutenie jedla.

Uvarené cestoviny zlejeme, zmiešame s omáčkou a podávame. Na vrch môžeme pridať strúhaný syr.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok