
Najčastejšie to robievam z bravčového mäsa,ale veľmi dobré je to aj z kuracieho alebo morčacieho.
4 | kusov | bravčové rezne |
trocha | olej | |
trocha | čierne mleté korenie | |
1 | kus | cibuľa |
trocha | soľ | |
šampiňóny | ||
1 | plechovka | kukurica |
7 | decilitre | lečo |
1 | kus | jablko |
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme okoreníme č. mletým korením, poopekáme z oboch strán na oleji, vyberieme, pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Potom vložíme mäsko, podlejeme vodou a dusíme.
Keď je už skoro hotové, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny-veľa, kukuricu, najlepšie z konzervy a jednu 7 dcl fľašu leča. V sezóne môžu byť len papriky a paradajky.
Podusíme a medzi tým si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky jedno veľké jablko.
Keď je mäsko hotové, tak sporák vypneme, do hrnca vložíme nakrájané jablká, nemiešame! Prikryjeme pokrievkou, necháme postáť takých 5-7 min kým jabĺčka nezmäknú, potom premiešame a môžeme papkať. Najlepšie je to s ryžou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty