reklama

Chutné mäsko

Pridal/a fidorka dňa 26. 01. 2012 - 19:43 - Recepty fidorka
obrázok k receptu

reklama

Najčastejšie to robievam z bravčového mäsa,ale veľmi dobré je to aj z kuracieho alebo morčacieho.

Ingrediencie
4 kusov bravčové rezne
  trocha olej
  trocha čierne mleté korenie
1 kus cibuľa
  trocha soľ
  šampiňóny
1 plechovka kukurica
7 decilitre lečo
1 kus jablko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme okoreníme č. mletým korením, poopekáme z oboch strán na oleji, vyberieme, pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Potom vložíme mäsko, podlejeme vodou a dusíme.

Keď je už skoro hotové, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny-veľa, kukuricu, najlepšie z konzervy a jednu 7 dcl fľašu leča. V sezóne môžu byť len papriky a paradajky.

Podusíme a medzi tým si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky jedno veľké jablko.

Keď je mäsko hotové, tak sporák vypneme, do hrnca vložíme nakrájané jablká, nemiešame! Prikryjeme pokrievkou, necháme postáť takých 5-7 min kým jabĺčka nezmäknú, potom premiešame a môžeme papkať. Najlepšie je to s ryžou.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama