dasa_ | Cícerové karí
V recepte som použila hotovú karí pastu z obchodu
100 | gramov | cícer |
2 | kusov | batat |
kus | karfiol | |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | štipka | zázvor čerstvý |
2 | kusov | jarná cibuľka |
50 | gramov | kokosové mlieko |
2 | polievkové lyžice | karí pasta |
Ak použijeme suchý cícer, tak dopredu ho uvaríme. Alebo použijeme polotovar z konzervy.
Cesnak, cibuľu a zázvor nakrájame na drobno, batáty na väčšie kocky. Karfiol umyjeme a nakrájame na ružičky.
Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme zázvor a cesnak. Chvíľu spolu opekáme. Pridáme batáty, karfiol a cícer, podlejeme trochou vody a necháme dusiť.
Pred koncom pridáme karí pastu. Pozor, môže byť dosť slaná a ostrá, tak dosolíme len podľa potreby. Vmiešame kokosové mlieko a odstavíme.
Podávame s ryžou alebo rôznymi plackami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.