Popis
Divina s omáčkou.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 4 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 4 hod |
Ingrediencie
4 | kusy | medovka čerstvá (lístky) |
kus | soľ | |
kus | korenie čierne čerstvo zomleté | |
kus | olivový olej | |
4 | kusy | varený zemiak |
kus | maslo | |
1 | kilogram | diviačia krkovička |
3 | decilitre | Šípkový koncentrát |
4 | kusy | rozmarín čerstvý (vetvička) |
2 | kusy | šalvia čerstvá (vetvička) |
2 | kusy | tymián čerstvý (vetvička) |
6 | kusy | jalovec |
4 | kusy | korenie čierne celé |
2 | polievkové lyžice | med |
5 | decilitre | víno biele suché |
Inštrukcie
Mäso
1. Celé čierne korenie, jalovec a všetky bylinky okrem medovky nasekáme.
2. Mäso nasolíme, zviažeme a dôkladne obalíme v nasekanom korení. Pridáme dve vetvičky rozmarínu. Nasucho necháme marinovať aspoň 12 hodín. Aby mäso neobschlo zabalíme ho do alobalu, fólie.
3. Na panvici zohrejeme olej a zo všetkých strán mäso krátko opečieme. Potom podliate vínom dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 na hodinu až hodinu a pol, záleží od veľkosti. Po pol hodine mäso otočíme a zakryjeme alobalom. Hotovo - uložíme na teplé miesto.
Šípková omáčka
1. V hrnci necháme skaramelizovať med, pridáme víno, medovku soľ a čerstvo zomleté korenie. Necháme odpariť alkohol.
2. Pridáme šípkový koncentrát chvíľu prehrejeme a hotovo. Ak máte tú možnosť použiť iba koncentrát z čistých šípok, urobte tak. Budete mať na tanieri dve dominantné chute. Ten koncentrát možno zameniť za šípkový džem, v tom prípade však už nepoužívajte med ale trocha vínneho octu.
3. Varený zemiak prekrojíme a zľahka opečieme na masle.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Milujem divinu:)
Fantázia, jedla som to na takýto spôsob, dovolím si povedať, lahôdka hodná hlbokej poklony. Fajnšmekri si pochutia, moje chuťové bunky len tak slintali. Niečo úžasné.Odporúčam.