
Veľmi jednoduché, rýchle a chutné jedlo
Ingrediencie
500 | gramov | gnocchi |
300 | gramov | špenátové listy |
4 | strúčiky | cesnak |
trocha | biele korenie | |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
50 | gramov | syr s modrou plesňou |
Postup
Dáte variť gnocchi podľa návodu.
Špenát pokrájate na pásiky a narýchlo osmahnete na oliváči spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom a trochou bieleho korenia, najlepšie čerstvo pomletého. Nemáte, nevadí, môže byť aj čierne. Nesoliť, lebo ten následne pridaný syr je dosť slaný. Množstvá neudávam úmyselne, jak je ctěná libost.
Uvarené gnocchi vykydnete na panvicu so špenátom a posypete postrúhaným alebo pomrveným syrom s modrou plesňou (roquefort, niva a ich blízki príbuzní - ale raz som to robila s gorgonzolou a nebolo to celkom ono, aj keď gorgonzolu milujem, musí to byť druh s výraznejšou, ostrejšou chuťou).
Prípadne ešte trochu čerstvého oliváča navrch. Vďaka skvelému polotovaru to fakt netrvá možno ani tých 15 minút. Ale keby niekto nevedel, čo s časom - gnocchi sú svojou podstatou slovenské zemiakové šúľance...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.