Kapor na zelenine

Popis

Spôsob úpravy kaprieho mäsa pre tých ktorým táto ryba v tradičných receptoch nechutí.

Kapor na zelenine - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

600gramovkapor - filet
4kusycukina - stredne veľká
50gramovrukola
2kusycitrón
4strúčikycesnak
1kuszeler stopkový
2kusyČierne korenie celé
4polievkové lyžiceolivový olej extra virgin
 kussoľ
 kussoľ hrubozrnná

Inštrukcie

1. Filet z ryby bez kože dôkladne umyjeme pod studenou tečúcou vodou. Dôkladne osušíme bavlnenou utierkou a zasypeme hrubozrnnou soľou, pridáme zopár vetvičiek tymiánu. Zabalíme do potravinovej fólie a na 1 hodinu odložíme do chladničky. Ak rybu necháte dlhšie, mäso pustí šťavu tá čiastočne roztopí soľ ktorá prejde aj do ryby, čo spôsobí že ryba bude presolená. Ak to náhodou neodhadnete, rybu potom varte v neosolenej alebo minimálne solenej vode. (Bod č.1 môžete úplne vynechať a rybu dať rovno variť) 2. Dáme si variť dostatočné množstvo vody, do ktorej pridáme soľ, prekrojený citrón, zeler a celé čierne korenie. Keď voda zovrie pridáme filet z ryby ktorý sme dôkladne-úplne očistili od hrubozrnnej soli a rozdelili na 4 časti. Rybu varíme 10 minút. 3. Cukinu na koncoch odrežeme, a nakrájame na také hrubšie julienne. Dáme variť do osolenej vody na 2 minúty. Vzápätí dáme do osolenej vody variť rukolu, maximálne minútu. Snažte sa to načasovať tak, aby sa cukina a rukola dovarila spoločne ale skôr ako ryba. 4. Uvarenú zeleninu scedíme a necháme odkvapkať, uložíme priamo na taniere a polejeme prefiltrovanoušťavou z jedného citróna. Na zeleninu uložíme rybu ktorú polejeme olejom do ktorého sme nasekali cesnak a zomleli trocha čierneho korenia. Okamžite podávame.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Ja by som povedala, že variť desať minút rybu je moc-aspoň pre mňa Úsmev ...každopádne, ale môže byť rybka so zeleninkou mňamka Áno -všetko lúbim, až na tú soľ Úsmev

kapor potrebuje tých 10 min.

Nehádam sa, či potrebuje, alebo nie... napísala som, že variť desať minút rybu je moc-aspoň pre mňa Úsmev ...ak si ju chce niekto variť desať, poprípade dvadsať minút, je to na ňom ÚsmevSlnko

no, nehádame sa snáď nikto v tejto téme Veľký úsmev Ale naši sú zanietení rybári a teda mám to z prvej ruky a aj z vlastnej skúsenosti - kapor, ak ho tepelne neupravuješ cca 8-10 min., tak to proste nie je ono. Sushi sa z kapra nerobí, pokiaľ viem, ale zas - čo nebolo, môže byť a kľudne si ho niekto môže dávať aj živého, ak má chuť Mrkám Pre milovníkov klasických chutí, by som odporučila držať sa tejto receptúry.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok