
M.á.r.i.a | Vyprážaný kapor
Nie, nie neblížia sa Vianoce ale u nás ryby bývajú často, keď je možnosť čerstvých, siahnem po nich.
4 | kusov | kapor |
500 | millilitrov | mlieko |
2 | kusov | vajce |
100 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | panko strúhanka |
2 | čajové lyžičky | soľ |
1 | strúčik | cesnak |
1⁄2 | čajová lyžička | citrónová šťava |
Kapra si očistím a nakrájam na porcie ja som krájala podkovičky. Zalejem ich mliekom, do ktorého pridám 1 čl soli a nechám v chlade aspoň 2-3 hod.
Podkovičky vyberiem z mlieka, osuším a potriem soľou s roztlačeným cesnakom a citrónovou šťavou.
Potom obalím v hladkej múke, v rozšľahanom vajíčku so štipkou soli a v panko strúhanke, opäť dám do vajíčka a vysmážam na oleji. Každú stranu asi 4-5 min., kapor je rýchlo vysmažený.
Podávala som s pučenými varenými zemiakmi s maslom a smotanou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty