Vyprážaný kapor

Pridal/a M.á.r.i.a

Nie, nie neblížia sa Vianoce ale u nás ryby bývajú často, keď je možnosť čerstvých, siahnem po nich. 

Vyprážaný kapor - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

4kusykapor
500millilitrovmlieko
2kusyvajce
100gramovhladká múka
200gramovpanko strúhanka
2čajové lyžičkysoľ
1strúčikcesnak
1⁄2čajová lyžičkacitrónová šťava

Inštrukcie

Kapra si očistím a nakrájam na porcie ja som krájala podkovičky. Zalejem ich mliekom, do ktorého pridám 1 čl soli a nechám v chlade aspoň 2-3 hod. .Podkovičky vyberiem z mlieka, osuším a potriem soľou s roztlačeným cesnakom a citrónovou šťavou. Potom obalím v hladkej múke, v rozšľahanom vajíčku so štipkou soli a v panko strúhanke, opäť dám do vajíčka a vysmážam na oleji. Každú stranu asi 4-5 min., kapor je rýchlo vysmažený.

Podávala som s pučenými varenými zemiakmi s maslom a smotanou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok