Tekvica s treskou v kari omáčke

Popis

Kari je označenie pokrmu pripomínajúce naše ragú. Základné suroviny nakrájané na kúsky, okorenené a dusené najčastejšie v omáčke z kokosového mlieka.

Tekvica s treskou v kari omáčke - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

300gramovtreska
1kusmenšia maslová tekvica, prípadne iná
1kuscibuľa
200gramovkokosové mlieko
1kuszázvor, kurkuma
3strúčikycesnak
1čajová lyžičkarímsky kmín, kurkuma, koriander, kari korenie
150millilitrovvoda
1zväzokzelené vňate (koriander, petržlenová vňať, cibuľové výhonky)
1polievková lyžicaolej
1⁄2čajová lyžičkasoľ

Inštrukcie

Tekvicu očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu nakrájame na pásiky. Zázvor, kurkumu a cesnak nasekáme na jemno.

Na oleji orestujeme zázvor, kurkumu, pridáme rímsky kmín, koriander. Krátko opekáme a pridáme cibuľu, cesnak. Necháme zmäknúť a pridáme kocky tekvice. Dobre premiešame, podlejeme  trochou vody a prikryté dusíme asi 5 minút. Pridáme kokosové mlieko, vodu, soľ,  dobre rozmiešame a dusíme 10 minút.

Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Obalíme v kari korení prípadne v kurkume, pálivej paprike a pridáme do panvice. Zamiešame a necháme variť asi 5-6 minút.

Nakoniec zamiešame vňate.

Podávame napríklad s ryžou

Poznámky

Ak nemáte k dispozícii všetky koreniny, snažte sa použiť hlavne rímsky kmín. Jedlo by malo byť mierne pikantné. Kľudne môžete nakoniec pridať čili papričku, prípadne výťažok z nej.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok