
Netradičné kuriatko s bonusom.
Ingrediencie
1 | kus | kurča |
2 | kusov | cibuľa |
5 | kusov | bobkový list |
5 | kusov | klinčeky |
7 | kusov | čierne korenie celé |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
200 | gramov | hrášok |
1 | polievková lyžica | karí |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
trocha | olej | |
štipka | soľ | |
cestoviny |
Postup
Na začiatok si umyjeme kura, vcelku ho dáme do hrnca, pridáme celú, ale ošúpanú cibuľu, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, klinčeky, soľ a pomaličky varíme 2,5 - 3 hodiny. Občas zberáme penu zvrchu.
Kura potom vyberieme a odoberieme z vývaru 750 ml. Zvyšok vývaru môžeme zriediť vodou, pridať očistenú koreňovú zeleninu a máme chutnú polievku, prípadne po vychladnutí môžeme vývar rozdeliť do menších nádobiek a dať zamraziť - zíde sa pri varení.
Vychladnuté kura zbavíme kože, oberieme mäso z kostí, väčšie kúsky pokrájame nadrobno /ja si 1/3 - 1/2 mäsa odložím... buď ho dám do rizota alebo urobím nátierku/. V hrnci si rozpálime trochu oleja, cibuľu nasekáme nadrobno a speníme na oleji, zasypeme múkou, kari korením a osmažíme.
Zalejeme pripraveným vývarom, pridáme hrášok, mäsko a privedieme do varu. Smotanu rozriedime s trochou vody a vlejeme do omáčky. Podľa chuti osolíme a po zovretí odstavíme.
jedlo tri v jednom /naraz máte mäsový vývar a čo vystane dá sa zamraziť a použiť pri varení, mäsko na kari a ešte vystane aj mäsko na nátierku alebo do rizota/.
Čas samotnej prípravy nie je až tak dlhý, ale zohľadnila som dobu varenia kuriatka, ktoré niekedy začnem variť večer, do rána vychladne a ráno môžem obrať od kosti..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
dasa_
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
Jednoduchý a veľmi rýchly spôsob spracovania jahôd, ktorý poteší najmä všetky deti.
Bravčové na hubách s brokolicovou ryžou
dasa_ | Bravčové na hubách s brokolicovou ryžou
Bravčové na hubách s brokolicovou ryžou
Jednoduchá príprava bravčového mäsa so sušenými hubami.