Popis
netradičné, ale veľmi chutné lasagne

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
štipka | mletého čierneho korenia | |
štipka | soli | |
8 | plátky | lasagní |
250 | gramov | kuracích prs |
4 | kusy | mladých cibuliek |
3 | kusy | očistených mrkiev |
1⁄2 | kus | zeleru |
200 | gramov | tvrdého syra |
40 | gramov | masla |
2 | polievkové lyžice | masla na bešamel |
2 | polievkové lyžice | hladkej múky |
500 | millilitrov | mlieka |
3 | strúčiky | cesnaku |
Inštrukcie
Maslo si roztopíme, mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame, cibuľku nakrájame na koliesko. Na rozpustenom masle si 5 minút osmažíme pripravenú zeleninku, osolíme, pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a ešte 10 minút podusíme. Pripravíme si bešamel. Na 2 PL masla osmažíme múku, pomaly zalejeme mliekom a metličkou dôkladne rozmiešame. Povaríme, odstavíme, pridáme roztlačený cesnak, korenie a 100g nahrubo nastrúhaného syra. Lasagne uvaríme podľa návodu... Zapekaciu misu / u mňa 19 x 28 cm/ si vymastíme /maslom alebo olejom/, na spodok dáme 2 plátky lasagní, dáme časť mäsovo-zeleninovej zmesi, časť bešamelu, znovu zakryjeme 2 plátkami lasagní, dáme časť mäsovo-zeleninovej zmesi, časť bešamelu a postup zopakujeme ešte raz. Vrch zakryjeme zvyšnými plátkami lasagní a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom /100g/. Vložíme do rúry a pečieme na 200°C , 30 minút.
Poznámky
ak nemáme poruke hotové lasagne, urobíme si náhradu doma: malá šálka hrubej múky, malá šálka polohrubej múky, 1 ČL soli, 1 vajíčko spolu zmiešať a pomaly postupne pridávať toľko vody, aby sa nám podarilo vymiesiť kompaktné a elastické cestíčko, ktoré buď ručne vyvaľkáme na tenké plátky alebo si pomôžeme strojčekom na cestoviny. Uvaríme po dvoch plátkoch v osolenej vode, počas varenia pomocou lyžice lasagne oddeľujeme, aby sa nezlepili. Hotové vyložíme na tácku...
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť