reklama

Lokše s kuracou pečeňou

Pridal/a tosijo dňa 04. 06. 2014 - 22:10 - Recepty tosijo
Lokše s kuracou pečeňou, Hlavné jedlá, recept, tosijo

tosijo | Lokše s kuracou pečeňou


reklama

Recept na lokše od mojej babičky.

Ingrediencie
1 kilogram zemiak
500 gramov hladká múka
1 kus cibuľa
500 gramov kuracia pečeň
2 strúčiky cesnak
1 polievková lyžica horčica
1 deciliter olej
1 štipka soľ
1 štipka oregano
1 štipka čierne mleté korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme ich variť do jemne posolenej vody. Po uvarení ich ešte horúce roztlačíme na kašu a odložíme pokiaľ celkom nevychladnú.

Do vychladnutých zemiakov pridáme hladkú múku, soľ a spracujeme na cesto. Múku je lepšie pridávať postupne aby sme cesto "nepremúčili". Lokše by boli príliš tvrdé. Cesto musí byť pevné, vláčne a musí sa tak trochu lepiť. Keď je hotové, necháme ho chvíľu odpočinúť v chladničke.

Poriadne si pomúčime pracovnú dosku a z cesta spravíme valec. Krájame z neho kúsky a rozvaľkáme ich na tenko na hrúbku stebla. Pečieme na suchej, horúcej platni z oboch strán. Každú lokšu môžeme pomastiť trochou masti.

Plnka: Na panvicu dáme olej a nasekanú cibuľu. Opražíme ju do sklovita a pridáme k nej nasekaný cesnak a oregano.

Všetko ešte trochu popražíme a pridáme na drobno nasekané kuracie pečienky, poprášime mletým čiernym korením a premiešame.

Pečienku pražíme tak dlho, aby sa vyparila všetka tekutina a zostala len naozaj hustá omáčka. Do nej ešte primiešame lyžicu horčice, trochu soli, prehrejeme a plnka je hotová.

Naplníme lokše, zrolujeme. Dobrú chuť!

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama