
Dzeny | Makaróny s tuniakovou omáčkou
Rýchle, jednoduché, lacné a fakt dobré:)
3 | kusov | paradajka |
1⁄2 | liter | paradajková šťava |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
mleté čierne korenie | ||
bazalka | ||
soľ | ||
cukor | ||
1 | plechovka | tuniak vo vlastnej šťave |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
1 | balík | makaróny |
syr |
Na olivovom oleji opražíme pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme pyré a paradajky.a bazalku. Paradajky pred varením zbavíme kože a pokrájame na drobno. Paradajky nie sú povinné, stačí aj paradajkové pyré.
Omáčku privedieme do varu a pridáme tuniaka. Opäť necháme zovrieť a dochutíme soľou a cukrom podľa vlastného vkusu.
Priamo do omáčky môžete pridať parmezán, alebo ho len pridajte priamo na tanier. Ja parmezán nemôžem, tak som si tam hodila mozarellu. Ale parmezán je lepší, čo si budeme hovoriť:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty