
reklama
Veľmi chutné a zaujímavé jedlo-aj na dni, keď čakáte viac hostí.
Ingrediencie
1 | kilogram | bravčové stehno |
3 | kusov | cibuľa |
2 | kusov | mrkva |
3 | kusov | paradajka |
5 | kusov | sušené slivky |
1 | čajová lyžička | vegeta |
1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
1 | čajová lyžička | karí |
soľ |
Postup
Mäsko pokrájame na rezance, speníme 1 cibuľu, pridáme vegetu, papriku, soľ-nie veľa, kari korenie a podliate vodou dusíme cca 1/2 hod.
Keď je polomäkké, navrch nahusto ukladáme vedľa seba po vrstvách na kolieska pokrájanú zeleninu - vrstvu cibule, mrkvy, paradajok a zahodíme slivkami.
Už nemiešame, podľa potreby dolejeme vodou a dodusíme.
Podávame s pečenými zemiakmi v rúre.
Výnos
6 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sójovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...