reklama

Pečená morka s mandľovou plnkou

Pridal/a Pegybabi dňa 20. 11. 2011 - 16:46 - Recepty Pegybabi
obrázok k receptu

reklama

Slávnostný obed, ale je vhodný aj na Vianočné sviatky.

Ingrediencie
1 kus morka
100 gramov maslo
250 gramov rožky
  štipka muškátový kvet
50 gramov mandľové lupienky
100 millilitrov smotana na šľahanie
15 gramov cukor
3 kusov vajce
1⁄2 čajová lyžička soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Umytú a osušenú morku - najvhodnejšia je 3 - 3,5 kg. osolíme z vnútra a z vonku, naplníme ju plnkou, zašijeme a uložíme do pekáča, podlejeme horúcou vodou a pridáme zopár kúskov masla. V predhriatej rúre ju pečieme prikrytú alobalom asi 2,5 hodiny, potom alobal odkryjeme a dopekáme za občasného zalievania výpekom asi 30 minút do ružova.

Mandľová plnka: Maslo vymiešame so žĺtkami, žemle - rožky namočíme do smotany - potom ich pridáme k vymiešanej zmesi, pridáme cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, muškátový kvet, mandľové lupienky a nakoniec pridáme do tuha vyšľahané bielka - všetko zľahka spojíme a touto zmesou naplníme morku.

Doplňujúce poznámky

Ako príloha sú vhodné kompóty - my to máme najradšej s duľovým (biržalmovým) kompótom, ale každý podľa chuti a zemiaky - varené, zemiaková kaša a podobne....

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
3 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
3 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama