reklama

Penne s mascarpone a hráškovými luskami

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 14. 03. 2019 - 11:18 - Recepty M.á.r.i.a
Penne s mascarpone a hráškovými luskami, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Rýchlovka na spôsob čo v chladničke vidím, ale výsledok stál zato.

Ingrediencie
300 gramov penne
150 gramov hráškové lusky
3 trochy cesnak
150 millilitrov smotana na šľahanie
3 polievkové lyžice mascarpone
2 polievkové lyžice olivový olej
1 plátok maslo
1⁄4 čajová lyžička muškátový oriešok
  soľ
  mleté čierne korenie
  tvrdý syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kým sa uvaria cestoviny spravíme si omáčku a papanie na stole je raz dva. Mascarpone sme viac zvyknuté používať na sladko, ale jeho využitie je široké. Robím z neho aj nátierky alebo len tak natriem na chlebík, na to nakrájam plátky hrušky - výborné raňajky. 

Hráškové lusky si očistíme, cesnak nakrájame na plátky. Dáme variť cestoviny a kým sa uvaria pripravíme si omáčku.

Na oleji si chvíľku opražíme plátky cesnaku a čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok. Pridáme maslo a hráškové lusky.

Opečieme ich 3-4 min., zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Podľa chuti osolíme a pridáme mleté čierne korenie.

To už nám cestoviny začínajú byť hotové tak na skus.

Do omáčky pridáme mascarpone na veľmi slabom ohni ho len rozpustíme v omáčke - dávame pozor aby nám nezovrelo mohlo by sa zraziť.

Do omáčky pridáme scedené cestoviny a ak je to moc husté, pridáme pár lyžíc vody, v ktorej sa varili.

Dobre spolu premiešame aby sa cestoviny obalili omáčkou a môžeme naložiť na tanier, posypeme syrom - kto aký preferujú alebo nájde v chladničke.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
8 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama