reklama

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Pridal/a diabambulka dňa 12. 04. 2013 - 11:48 - Recepty diabambulka
Prekladané zemiaky s mletým mäsom, Hlavné jedlá, recept, diabambulka

diabambulka | Prekladané zemiaky s mletým mäsom


reklama

Na prípravu nenáročný sýty obed...

Ingrediencie

10 kusov zemiak
1 kus cibuľa
700 gramov mleté mäso
3 strúčiky cesnak
190 gramov paradajkový pretlak
200 gramov šampiňóny čerstvé
1 polievková lyžica hladká múka
300 millilitrov mlieko
4 kusov vajce
  trocha mleté čierne korenie
  trocha mletá rasca
  trocha soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup

Na troške oleja si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku spolu s prelisovaným cesnakom. Pridáme mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie a orestujeme. 

Pridáme paradajkový pretlak, rozmarín, alebo bazalku (nemusí byť) podlejeme troškou vody a pridáme trochu cukru, pretože pretlak je dosť kyslý. 

Mäsovú zmes necháme chvíľku odležať. 

Do vymasteného pekáča pokladáme na tenko nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Navrstvíme nakrájané čerstvé šampiňóny, ktoré posypeme mletou rascou. Nasleduje mäsová zmes a opäť zemiaky, ktoré osolíme. 

Prikryté zapekáme 30 minút pri teplote 200°C. 

Na záver zemiaky odokryjeme zalejem zátrepkou ( v mlieku rozmiešame hladkú múku a vajíčka ) . Vrátime späť do vyhriatej rúry a odokryté dopečieme. 

Doplňujúce poznámky

Tip : Horúce zemiaky môžeme posypať strúhaným syrom... 

Výborné by to bude ak šampiňóny nahradíte sterilizovanou kukuricou...

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Pi, 12. 04. 2013 - 15:12

Tápala som nad nedelnym obedom, mozem vyskusat. Úsmev

diabambulka, So, 13. 04. 2013 - 13:13

Tak prajem dobrú chuť Úsmev, kľudne si to aj viac krát navrstvy, myslím poprekladaj zemiaky s mletým mäsom...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama