Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Popis

Na prípravu nenáročný sýty obed...

Prekladané zemiaky s mletým mäsom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojja
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

10kusyzemiaky
1kuscibuľa
700gramovmlete mäso
3strúčikycesnaku
190gramovparadajkovy pretlak
200gramovčerstvé šampinony
1polievková lyžicahladkej múky
300millilitrovmlieka
4kusyvajcia
 trochamleté čierne korenie
 trochamletá rasca
 trochasoli

Inštrukcie

Na troške oleja si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku spolu s prelisovaným cesnakom. Pridáme mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie a orestujeme. Pridáme paradajkový pretlak, rormarín, alebo bazalku ( nemusí byť ) podlejeme troškou vody a máličko ocukríme ( pretože pretlak je dosť kyslý ). Mäsovú zmes necháme chvíľku odležať. Do vymasteného pekáča pokladáme na tenko nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Navrstvíme nakrájané čerstvé šampiňóny, ktoré posypeme mletou rascou. Nasledujem mäsová zmes a opäť zemiaky, ktoré osolíme. Prikryté zapekáme 30 minút pri teplote 200°C. Na záver zemiaky odokryjeme zalejem zátrepkou ( v mlieku rozmiešame hladkú múku a vajíčka ) . Vrátime späť do vyhriatej rúry a odokryté dopečieme. Tip : Horúce zemiaky môžeme posypať strúhaným syrom...

Poznámky

Výborné by to bude ak šampiňóny nahradíte sterilizovanou kukuricou...

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Tápala som nad nedelnym obedom, mozem vyskusat. Úsmev

Tak prajem dobrú chuť :-), kľudne si to aj viac krát navrstvy, myslím poprekladaj zemiaky s mletým mäsom...

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok