Dobrá klasika našich starých materí, dnes už na tieto recepty zabúdame.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 2 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 2 hod, 40 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
3 | kusy | vajce |
trocha | soľ | |
trocha | voda | |
500 | gramov | tvaroh |
150 | gramov | slanina prerastená |
Inštrukcie
Z múky, vajec, soli si začneme tvoriť cesto, vodu pridávame podľa potreby. Vymiesime tuhšie cesto, rozdelíme na dva bochníky a každý vyvaľkáme na hrúku 2-3 mm. Necháme na utierke vyschnúť aspoň 2 hod.
Medzitým si nakrájame slaninku a necháme upražiť do chrumkava.
Potom cesto nakrájame na širšie rezance. Vyvaríme v osolenej vode približne 5 mim. Opláchneme teplou vodou - to preto, aby nám od múky neostali slizské.
Na tanier dáme rezance, polejeme masťou zo škvariek, posypeme osoleným tvarohom a navrch dáme škvarky.
Rezance si môžeme urobiť z múky aká nám vyhovuje. Ja používam prevažne špaldovú. Pohár mlieka k tomuto jedlu je veľmi vhodný.
Postup:
