
M.á.r.i.a | Domáce rezance s tvarohom na slano
Dobrá klasika našich starých materí, dnes už na tieto recepty zabúdame.
500 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
3 | kusov | vajce |
trocha | soľ | |
trocha | voda | |
500 | gramov | tvaroh |
150 | gramov | slanina prerastená |
Z múky, vajec, soli si začneme tvoriť cesto, vodu pridávame podľa potreby. Vymiesime tuhšie cesto, rozdelíme na dva bochníky a každý vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm. Necháme na utierke vyschnúť aspoň 2 hod.
Medzitým si nakrájame slaninku a necháme upražiť do chrumkava.
Potom cesto nakrájame na širšie rezance. Vyvaríme v osolenej vode približne 5 min. Opláchneme teplou vodou, aby nám od múky neostali slizké.
Na tanier dáme rezance, polejeme masťou zo škvariek, posypeme osoleným tvarohom a navrch dáme škvarky.
Rezance si môžeme urobiť z múky aká nám vyhovuje. Ja používam prevažne špaldovú. Pohár mlieka k tomuto jedlu je veľmi vhodný.

M.á.r.i.a
Ďalšie recepty
Keď sa o mňa oprie tá šikovnosť tak robím viac a suším, skladujem v dózach... a tá slaninka, to aby sa mi to nezdal moc dietné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U nas jedine so slaninkou, kyslou smetankou a jarnou cibulkou :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...smotanu som nestihla odfotiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam, u nás "slíže" s tvarohom jedine na slano, slaninka byť nemusí, smotanka môže
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
si dobrá , ja som takéto rezance už nerobila ani nepamätám , ešte doslova v minulom storočí
keď som bola na materskej , vtedy bolo nejako viac času, aj na domáce rezance, knedle ... teraz kupujem síce domáce , ale na tržnici , nestíham ...
Inak tiež mám rada na slano a so slaninkou , klasika urobila si mi chuť , už viem čo dáme na večeru .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ta ty si aká šikovná, keď domáce rezance vyrábaš a ešte špaldové.
Inak ta slaninka na vrch vyzerá veľmi lákavo. 