Rýchly obed plný zeleniny

200 | gramov | ryža dlhozrnná |
300 | gramov | kuracie prsia |
300 | gramov | mrazená zelenina (s brokolicou) |
1 | plechovka | kukurica |
100 | gramov | paradajka |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
2 | kusov | vajce |
trocha | soľ | |
trocha | čierne korenie | |
trocha | olivový olej | |
trocha | tvrdý syr |
Ryžu prepláchneme, dáme do hrnca s vodou. Taký malý kórejský trik na správne množstvo vody : roztiahnite prsty a pritlačte dlaň na ryžu v hrnci, voda by vám mala prekrývať hánky :-) Necháme ryžu zovrieť v osolenej vode 3 minúty, prikryjeme a necháme 20 minút napúčať, občas premiešame. Nakrájame cibuľu a cesnak na kocky. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a na silnom plameni opečieme na olivovom oleji 5 minút. Odložíme z panvice, osolíme a okoreníme. Doplníme olej a spražíme na ňom cibuľu s cesnakom. Pridáme mrazenú zeleninu a scedenú kukuricu. Pridáme mäso a 5 minút spolu opekáme. Vidličkou rozšľaháme vajíčka so sójovou omáčkou, nalejeme na mäso a zeleninu a miešame ako praženicu dokým vajcia nestuhnú. Vypneme sporák a pridáme ryžu. Pred podávaním pridáme čerstvé paradajky a postrúhaný syr. Dobrú chuť :-)
Musí byť skvelé so suchým bielym vínom :-)

Toto vyzerá veľmi zaujímavo, musím vyskúšať. aj ryžu by som sa už mohla naučiť variť. (giggle)