
dasa_ | Široké rezance s kuriatkovo-syrovou omáčkou
Ak použijete hotové cestoviny, tak jedlo je na stole veľmi rýchlo. Ak sa rozhodnete pre vlastnú výrobu cestovín, bude to trvať o malú chvíľu dlhšie.
250 | gramov | tagliatelle |
200 | gramov | kuriatka |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
1 | deciliter | mlieko |
2 | polievkové lyžice | maslo |
100 | gramov | tvrdý syr |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | kus | šalotka |
1 | štipka | soľ |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | muškátový oriešok | |
1 | trocha | citrónová šťava |
Postup na výrobu vlastných širokých cestovín napríklad podľa tohto receptu.
Kuriatka očistíme a rukami roztrháme na menšie kúsky. Šalotku, prípadne malú cibuľku nakrájame na jemno a orestujeme na lyžici masla.
Pridáme huby a dusíme asi 10 minút. Pridáme korenie, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou a odstavíme.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
Medzitým si pripravíme omáčku. Na panvici rozohrejeme zmes oleja a masla - z každého asi 1PL. Pridáme 1 PL hladkej múky. Len krátko opražíme, aby múka nezhnedla.
Zalejeme studeným mliekom, prípadne vodou a dobre miešame. Prevaríme, pridáme nastrúhaný syr a dobre rozmiešame. Pridáme udusené huby aj s prípadnou šťavou, nastrúhame trochu muškátového orieška a dobre premiešame.
Ak je omáčka hustá, môžeme zriediť vodou z uvarených cestovín. Zamiešame, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Pre milovníkov zeleniny aj so šalátom z čerstvých plodov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.