Široké rezance s kuriatkovo-syrovou omáčkou

Popis

Ak použijete hotové cestoviny, tak jedlo je na stole veľmi rýchlo. Ak sa rozhodnete pre vlastnú výrobu cestovín, bude to trvať o malú chvíľu dlhšie. Postup na výrobu vlastnách širokých cestovín napríklad podľa tohto receptu.

Široké rezance s kuriatkovo-syrovou omáčkou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

250gramovširoké rezance, tagliatelle
200gramovkuriatka
1polievková lyžicahladká múka
1decilitermlieko (voda)
2polievkové lyžicemaslo
100gramovtvrdý syr (gouda)
1polievková lyžicaolej
1kusšalotka
1štipkasoľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
1trochacitrónovej šťavy

Inštrukcie

Kuriatka očistíme a rukami roztrháme na menšie kúsky. Šalotku, prípadne malú cibuľku nakrájame na jemno a orestujeme na lyžici masla. Pridáme huby a dusíme asi 10 minút. Pridáme korenie, osolíme a zakvapneme citrónovou šťavou a odstavíme.

Cestoviny uvaríme v osolenej vode.

Medzitým si pripravíme omáčku. Na panvici rozohrejeme zmes oleja a masla - z každého asi 1PL. Pridáme 1 PL hladkej múky. Len krátko opražíme, aby múka nezhnedla. Zalejeme studeným mliekom, prípadne vodou a dobre miešame. Prevaríme, pridáme nastrúhaný syr a dobre rozmiešame. Pridáme udusené huby aj s prípadnou šťavou, nastrúhame trochu muškátového orieška a dobre premiešame. Ak je omáčka hustá, môžeme zriediť vodou z uvarených cestovín. Zamiešame, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame. Pre milovníkov zeleniny aj so šalátom z čerstvých plodov.

Vaše hodnotenie: Žiadne
2.666665
Priemer: 2.7 (3 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok