Popis
Ak použijete hotové cestoviny, tak jedlo je na stole veľmi rýchlo. Ak sa rozhodnete pre vlastnú výrobu cestovín, bude to trvať o malú chvíľu dlhšie. Postup na výrobu vlastnách širokých cestovín napríklad podľa tohto receptu.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
250 | gramov | široké rezance, tagliatelle |
200 | gramov | kuriatka |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
1 | deciliter | mlieko (voda) |
2 | polievkové lyžice | maslo |
100 | gramov | tvrdý syr (gouda) |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | kus | šalotka |
1 | štipka | soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok |
1 | trocha | citrónovej šťavy |
Inštrukcie
Kuriatka očistíme a rukami roztrháme na menšie kúsky. Šalotku, prípadne malú cibuľku nakrájame na jemno a orestujeme na lyžici masla. Pridáme huby a dusíme asi 10 minút. Pridáme korenie, osolíme a zakvapneme citrónovou šťavou a odstavíme.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
Medzitým si pripravíme omáčku. Na panvici rozohrejeme zmes oleja a masla - z každého asi 1PL. Pridáme 1 PL hladkej múky. Len krátko opražíme, aby múka nezhnedla. Zalejeme studeným mliekom, prípadne vodou a dobre miešame. Prevaríme, pridáme nastrúhaný syr a dobre rozmiešame. Pridáme udusené huby aj s prípadnou šťavou, nastrúhame trochu muškátového orieška a dobre premiešame. Ak je omáčka hustá, môžeme zriediť vodou z uvarených cestovín. Zamiešame, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame. Pre milovníkov zeleniny aj so šalátom z čerstvých plodov.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť