reklama

Široké rezance s kuriatkovo-syrovou omáčkou

Pridal/a dasa_ dňa 08. 08. 2018 - 14:48 - Recepty dasa_
Široké rezance s kuriatkovo-syrovou omáčkou, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_ | Široké rezance s kuriatkovo-syrovou omáčkou


reklama

Ak použijete hotové cestoviny, tak jedlo je na stole veľmi rýchlo. Ak sa rozhodnete pre vlastnú výrobu cestovín, bude to trvať o malú chvíľu dlhšie.

Ingrediencie
250 gramov tagliatelle
200 gramov kuriatka
1 polievková lyžica hladká múka
1 deciliter mlieko
2 polievkové lyžice maslo
100 gramov tvrdý syr
1 polievková lyžica olej
1 kus šalotka
1 štipka soľ
  trocha mleté čierne korenie
  trocha muškátový oriešok
1 trocha citrónová šťava
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Postup na výrobu vlastných širokých cestovín napríklad podľa tohto receptu.

Kuriatka očistíme a rukami roztrháme na menšie kúsky. Šalotku, prípadne malú cibuľku nakrájame na jemno a orestujeme na lyžici masla.

Pridáme huby a dusíme asi 10 minút. Pridáme korenie, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou a odstavíme.

Cestoviny uvaríme v osolenej vode.

Medzitým si pripravíme omáčku. Na panvici rozohrejeme zmes oleja a masla - z každého asi 1PL. Pridáme 1 PL hladkej múky. Len krátko opražíme, aby múka nezhnedla.

Zalejeme studeným mliekom, prípadne vodou a dobre miešame. Prevaríme, pridáme nastrúhaný syr a dobre rozmiešame. Pridáme udusené huby aj s prípadnou šťavou, nastrúhame trochu muškátového orieška a dobre premiešame.

Ak je omáčka hustá, môžeme zriediť vodou z uvarených cestovín. Zamiešame, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.

Pre milovníkov zeleniny aj so šalátom z čerstvých plodov.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama