
Nič nie je jednoduchšie ako si pripraviť špagety a v lete je to o to lepšie, že sa dajú pripraviť aj s čerstvými rajčinami...
1 | balík | špagety |
1 | polievková lyžica | olej |
300 | gramov | slanina |
300 | gramov | paradajka |
4 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | cibuľa |
Rajčiny si narežeme do kríža, zabaríme horúcou vodou, asi po minúte ich schladíme studenou vodou a oplúpeme. Cestoviny si v osolenej vode uvaríme "al dente" - do polomäkka, zlejeme /ale neprelievame studenou vodou/, preložíme ich do misy. Na rozpálenom oleji si opražíme na kocky pokrájanú slaninku dochrumkava, v polovici praženia prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu restujeme. Cesnak pokrájame na plátky a prihodíme do panvice, pridáme aj nadrobno nakrájané rajčiny a povaríme pár minút. horúcou omáčkou prelejeme cestoviny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty