reklama

Špagety s červenou šošovicou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 17. 06. 2019 - 11:10 - Recepty M.á.r.i.a
Špagety s červenou šošovicou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Špagety s červenou šošovicou


reklama

Rýchle a ľahké jedlo v týchto horúčavách. Omáčok na špagety je nespočetné množstvo a každá si ju prispôsobujeme svojim chutiam. Táto ma oslovila použitím netradičných surovím a predsa chutila tak "taliansky" Úsmev

Ingrediencie
1 kus cibuľa červená
120 gramov červená šošovica
1 kus mrkva
2 strúčiky cesnak
400 gramov pasírované paradajky
3 polievkové lyžice olivový olej
2 kusov paradajka
1 polievková lyžica med
1 čajová lyžička soľ
1⁄2 čajová lyžička rasca drvená
  červená paprika
  kurkuma
2 kusov paradajka
400 gramov špagety
1 plátok maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na oleji si speníme  nakrájanú cibuľu, pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu, prepláchnutú šošovicu, cesnak a rascu, papriku, kurkumu, bazalkové listy - chvíľku premiešame aby sa rozvoňali korenia a zalejeme pasírovanými paradajkami.

Necháme variť asi 15 min, podľa potreby podlejeme trochou vody, osolíme.

Dáme variť špagety podľa návodu, čerstvé paradajky si zabaríme horúcou vodou, ošúpeme a odstránime jadierka, nakrájame na menšie kúsky.

Keď máme základ na omáčku uvarený - šošovica je rozvarená, rozmixujeme ju, vrátime na oheň. Pridáme do nej nakrájané čerstvé paradajky a necháme ich prehriať.

Špagety precedíme, pridáme do omáčky aj s plátkom masla a medu. Dobre premiešame a podľa chuti dosolíme (môžeme pridať aj trochu chilli komu to nevadí).

Na tanieri ozdobíme ešte bazalkou a už len dobrú chuť Mrkám,

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama