
M.á.r.i.a | Špagety s červenou šošovicou
Rýchle a ľahké jedlo v týchto horúčavách. Omáčok na špagety je nespočetné množstvo a každá si ju prispôsobujeme svojim chutiam. Táto ma oslovila použitím netradičných surovím a predsa chutila tak "taliansky"
1 | kus | cibuľa červená |
120 | gramov | červená šošovica |
1 | kus | mrkva |
2 | strúčiky | cesnak |
400 | gramov | pasírované paradajky |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
2 | kusov | paradajka |
1 | polievková lyžica | med |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca drvená |
červená paprika | ||
kurkuma | ||
2 | kusov | paradajka |
400 | gramov | špagety |
1 | plátok | maslo |
Na oleji si speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu, prepláchnutú šošovicu, cesnak a rascu, papriku, kurkumu, bazalkové listy - chvíľku premiešame aby sa rozvoňali korenia a zalejeme pasírovanými paradajkami.
Necháme variť asi 15 min, podľa potreby podlejeme trochou vody, osolíme.
Dáme variť špagety podľa návodu, čerstvé paradajky si zabaríme horúcou vodou, ošúpeme a odstránime jadierka, nakrájame na menšie kúsky.
Keď máme základ na omáčku uvarený - šošovica je rozvarená, rozmixujeme ju, vrátime na oheň. Pridáme do nej nakrájané čerstvé paradajky a necháme ich prehriať.
Špagety precedíme, pridáme do omáčky aj s plátkom masla a medu. Dobre premiešame a podľa chuti dosolíme (môžeme pridať aj trochu chilli komu to nevadí).
Na tanieri ozdobíme ešte bazalkou a už len dobrú chuť ,
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú úžasne.