Špagety trochu inak

Popis

Rýchle a ľahké jedlo v týchto horúčavách. Omáčok na špagety je nespočetné množstvo a každá si ju prispôsobujeme svojim chutiam. Táto ma oslovila použitím netradičných surovím a predsa chutila tak "taliansky" Úsmev

Špagety trochu inak - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

1kusčervená cibuľa
120gramovčervená šošovica
1kusmrkva menša
2strúčikycesnak
400gramovpasírované paradajky
3polievkové lyžiceolivový olej
2kusyparadajka
1polievková lyžicamed
1čajová lyžičkasoľ
1⁄2čajová lyžičkadrvená rasca, červená parika, kurkuma
2kusyparadajka
400gramovŠpagety
1plátokmasla

Inštrukcie

Na oleji si speníme  nakrájanú cibuľu, pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu, prepláchnutú šošovicu, cesnak a rascu,papriku,kurkumu, bazalkové listy - chvíľku premiešame aby sa rozvoňali korenia a zalejeme pasírovanými paradajkami. Necháme variť asi 15 min., podľa potreby podlejeme trochou vody, osolíme. Dáme si variť špagety podľa návodu, čerstvé paradajky si zabaríme horúcou vodou, ošúpeme a ostránime jadierka, naktrájame na menšie kúsky. Keď máme základ na omáčku uvatrený - šošovica je rozvarená, rozmixujeme ju, vrátime na oheň. Pridáme do nej nakrájané čerstvé paradajky a necháme ich prehriať.

Špagety precedíme, pridáme do omáčky aj s plátkom masla a medu. Dobre premiešame a podľa chuti dosolíme (môžeme pridať aj trochu chilli komu to nevadí). Na tanieri ozdobíme ešte bazalkou a už len dobrú chuť Mrkám,

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Vyzerajú úžasne. Áno

Ďakujem Kvietok

Super! 

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok