Dostala som darček a pre mňa veľkú mňamku o ob ede bolo rozhodnuté

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
cuketové kvety | ||
Riccotová plnka: | ||
ricotta | ||
ančovičky | ||
petržlenová vňať | ||
citrónová šťava | ||
soľ | ||
Mozzarellová plnka: | ||
mozzarella | ||
schwarzwaldská šunka | ||
bazalka čerstvá | ||
Tempura cesto: | ||
hladká múka | ||
Solamyl | ||
voda | ||
soľ | ||
korenie | ||
prášok do pečiva |
Inštrukcie
Rozpis surovín sa mi celkom nedá celkom presne napísať ..., tak to skúsim v popise.
Z kvetov opatrne točivým pohybom odstránim piestiky a opatrne opláchneme studenou vodou. Necháme osušiť. Medzi tým si pripravíme náplne / množstvo záleží koľko máte kvetov) :
Riccotová - do syra zamiešam nasekané ančovičky a petržlenovú vňať. Dochutím korením a citrónovou šťavou, soľ opatrne ančovičky sú dosť slané.
Mozzarellová - nakrájame ju na plátky (veľkosť tak aby sa zmestili do kvetu), syr obalíme v sedliackou (schwarzwaldskou) šunkou a lístkom bazalky.
Kvety naplníme pripravenými plnkami, namáčame do cestíčka a vysmážame z každej strany. Môžeme podávať s maslovými zemiačkami, mne netreba k tomu nič , možno zeleninový šalát ...
Tempura cestíčko - 1 diel hladkej múky, 1 diel solamyl (ja používam tapiokovú múku), 2 diely vody - veľmi studenej, soľ, korenia podľa chuti, trochu prášku do pečiva. Metličkou vymiešam hladké cestíčko, je trochu redšie, dám do chladničky trochu schladiť.