
Dostala som darček a pre mňa veľkú mňamku, o obede bolo rozhodnuté.
cuketové kvety | ||
Riccotová plnka: | ||
ricotta | ||
ančovičky | ||
petržlenová vňať | ||
citrónová šťava | ||
soľ | ||
Mozzarellová plnka: | ||
mozzarella | ||
schwarzwaldská šunka | ||
bazalka čerstvá | ||
Tempura cesto: | ||
hladká múka | ||
Solamyl | ||
voda | ||
soľ | ||
korenie | ||
prášok do pečiva |
Rozpis surovín sa mi celkom nedá celkom presne napísať ..., tak to skúsim v popise.
Z kvetov opatrne točivým pohybom odstránim piestiky a opatrne opláchneme studenou vodou. Necháme osušiť. Medzi tým si pripravíme náplne / množstvo záleží koľko máte kvetov) :
Riccotová - do syra zamiešam nasekané ančovičky a petržlenovú vňať. Dochutím korením a citrónovou šťavou, soľ opatrne ančovičky sú dosť slané.
Mozzarellová - nakrájame ju na plátky (veľkosť tak aby sa zmestili do kvetu), syr obalíme v sedliackou (schwarzwaldskou) šunkou a lístkom bazalky.
Kvety naplníme pripravenými plnkami, namáčame do cestíčka a vysmážame z každej strany. Môžeme podávať s maslovými zemiačkami, mne netreba k tomu nič , možno zeleninový šalát ...
Tempura cestíčko - 1 diel hladkej múky, 1 diel solamyl (ja používam tapiokovú múku), 2 diely vody - veľmi studenej, soľ, korenia podľa chuti, trochu prášku do pečiva. Metličkou vymiešam hladké cestíčko, je trochu redšie, dám do chladničky trochu schladiť.
Ja to poznám hlavne z Grécka ale aj taliani to majú v jedáleničku. Ono záleží ako si ochutíš tú plnku, plnila som už aj mäsovou ale to sa pieklo v rúre. To je ako bazový kvet ... niekto povie palacinky lepšie , ale ja toto môžem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto som už niekde zachytila. Inak, pripomenulo mi to príhodu zo Španielska. Boli sme na trhu, kde mali nakyslo naložené kvety baklažánu, alebo cukety, alebo niečoho takého. Tak som to ochutnala. Nič moc. To kyslé mi k tomu vôbec nesedelo. Všetko vyprážané milujem, tak možno by som aj kvetom dala šancu:))