reklama

Vysmážané plnené cuketové kvety

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 13. 08. 2019 - 12:20 - Recepty M.á.r.i.a
Vysmážané plnené cuketové kvety, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Dostala som darček a pre mňa veľkú mňamku, o obede bolo rozhodnuté.

Ingrediencie
  cuketové kvety
Riccotová plnka:
  ricotta
  ančovičky
  petržlenová vňať
  citrónová šťava
  soľ
Mozzarellová plnka:
  mozzarella
  schwarzwaldská šunka
  bazalka čerstvá
Tempura cesto:
  hladká múka
  Solamyl
  voda
  soľ
  korenie
  prášok do pečiva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rozpis surovín sa mi celkom nedá celkom presne napísať ...Hambím sa, tak to skúsim v popise.

Z kvetov opatrne točivým pohybom odstránim piestiky a opatrne opláchneme studenou vodou. Necháme osušiť. Medzi tým si pripravíme náplne / množstvo záleží koľko máte kvetov) :

Riccotová - do syra zamiešam nasekané ančovičky a petržlenovú vňať. Dochutím korením a citrónovou šťavou, soľ opatrne ančovičky sú dosť slané.

Mozzarellová - nakrájame ju na plátky (veľkosť tak aby sa zmestili do kvetu), syr obalíme v sedliackou (schwarzwaldskou) šunkou a lístkom bazalky.

Kvety naplníme pripravenými plnkami, namáčame do cestíčka a vysmážame z každej strany. Môžeme podávať s maslovými zemiačkami, mne netreba k tomu nič Chichocem sa, možno zeleninový šalát ...

Tempura cestíčko - 1 diel hladkej múky, 1 diel solamyl (ja používam tapiokovú múku), 2 diely vody - veľmi studenej, soľ, korenia podľa chuti, trochu prášku do pečiva. Metličkou vymiešam hladké cestíčko, je trochu redšie, dám do chladničky trochu schladiť. 

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Dzeny, Ut, 13. 08. 2019 - 12:51

Toto som už niekde zachytila. Inak, pripomenulo mi to príhodu zo Španielska. Boli sme na trhu, kde mali nakyslo naložené kvety baklažánu, alebo cukety, alebo niečoho takého. Tak som to ochutnala. Nič moc. To kyslé mi k tomu vôbec nesedelo. Všetko vyprážané milujem, tak možno by som aj kvetom dala šancu:))

M.á.r.i.a, Ut, 13. 08. 2019 - 12:58

Ja to poznám hlavne z Grécka ale aj taliani to majú v jedáleničku. Ono záleží ako si ochutíš tú plnku, plnila som už aj mäsovou ale to sa pieklo v rúre. To je ako bazový kvet ... niekto povie palacinky lepšie Veľký úsmev, ale ja toto môžem Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama