
Zelenina, ktorá je ešte stále v našich kuchyniach nedocenená ...
500 | gramov | ružičkový kel |
80 | gramov | syr čedar |
80 | gramov | syr gouda |
200 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | maslo |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
1 | štipka | soľ |
mleté čierne korenie | ||
muškátový oriešok |
Ružičkový kel očistíme - skrojíme trochu spodok a odstránime vrchné lístky. Kel oblanžírujeme, dáme si vrieť osolenú vodu a keď začne vrieť vložíme tam ružičky kelu, necháme revrieť 2-3 min. a hneď dáme do ľadovej vody. Precedíme, zapekaciu misku vymažeme maslom, dáme kel a posypeme ho na jemno nastrúhanou goudom a na vrch nasypeme na hrubšie nastrúhaným čedarom. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 10 min.
Smotanu si dáme zohriať, maslo s múkou si spracujeme na tzv francúzske maslo. Ked začne smotana vrieť vložíme maslo a miešame kým sa rozpustí. Podľa chuti osolíme, pridáme štipku mletého čierneho korenia a nastrúhaný muškátový oriešok. Na tanieri zapečený kel prelejeme smotanou.
Výborné samé ale aj ako príloha k mäsu. Podávať môžeme k tomu aj pekané zemiaky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Žĺtkové orechové rezy
Alica7
Žĺtkové orechové rezy
Vynikajúce orechové rezy so žĺtkovou polevou. Recept na pekáč 20x30 cm.
Hovädzie mäso s lečom
Alica7 | Hovädzie mäso s lečom
Hovädzie mäso s lečom
Chutné mäsko na domácom leči podávané s varenou ryžou.