Zapečený ružičkový kel

Pridal/a M.á.r.i.a

Zelenina, ktorá je ešte stále v našich kuchyniach nedocenená ...

Zapečený ružičkový kel - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

500gramovružičkový kel
80gramovsyr čedar
80gramovsyr gouda
200millilitrovsmotana 33 %
1polievková lyžicamaslo
1polievková lyžicahladká múka
1štipkasoľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok

Inštrukcie

Ružičkový kel očistíme - skrojíme trochu spodok a odstránime vrchné lístky. Kel oblanžírujeme, dáme si vrieť osolenú vodu a keď začne vrieť vložíme tam ružičky kelu, necháme revrieť 2-3 min. a hneď dáme do ľadovej vody. Precedíme, zapekaciu misku vymažeme maslom, dáme kel a posypeme ho na jemno nastrúhanou goudom a na vrch nasypeme na hrubšie nastrúhaným čedarom. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 10 min.

Smotanu si dáme zohriať, maslo s múkou si spracujeme na tzv francúzske maslo. Ked začne smotana vrieť vložíme maslo a miešame kým sa rozpustí. Podľa chuti osolíme, pridáme štipku mletého čierneho korenia a nastrúhaný muškátový oriešok. Na tanieri zapečený kel prelejeme smotanou.

Výborné samé ale aj ako príloha k mäsu. Podávať môžeme k tomu aj pekané zemiaky.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok